Sport

De ce e absent căpitanul Jonathan Rodriguez în FC Botoşani – CFR Cluj! “S-au despărţit!” Exclusiv

18.05.2021 | 19:46
De ce e absent capitanul Jonathan Rodriguez in FC Botosani  CFR Cluj Sau despartit Exclusiv
De ce e absent căpitanul Jonathan Rodriguez în FC Botoşani - CFR Cluj! "S-au despărţit!" (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat motivul pentru care Jonathan Rodriguez este absent în FC Botoşani – CFR Cluj, meci care poate decide campioana în România.

FC Botoşani – CFR Cluj este cel mai aşteptat meci al etapei a 9-a din play-off-ul Ligii 1, fiind duelul care poate decide campioana României. Moldovenii nu se bazează pe Jonathan Rodriguez şi pe Mihai Roman, doi dintre jucătorii cheie ai formaţiei.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care absentează Jonathan Rodriguez în FC Botoşani – CFR Cluj

Din informaţiile FANATIK, absenţa lui Jonathan Rodriguez este cauzată de faptul că mijlocaşul central de 30 de ani a ajuns la finalul contractului cu FC Botoşani. Fotbalistul argentinian este deja cu gândul la o nouă aventură şi va pleca de la echipa lui Marius Croitoru.

“Îşi termină contractul în această vară, deja s-au despărţit, dar nu a fost anunţată încă plecarea lui. Avea cel mai mare salariu la echipă, 7.000 de euro pe lună”, au spus apropiaţi ai lui Marius Croitoru pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

În actualul sezon, Jonathan Rodriguez a evoluat în 38 de meciuri la FC Botoşani şi a oferit 5 pase decisive. De altfel, mijlocaşul argentinian fusese titular în toate partidele jucate de moldoveni în play-off.

Jonathan Rodriguez a ajuns la FC Botoşani în vara lui 2017, după ce se despărţise de Agropecuario Argentino, un club din ligile inferioare din Argentina. Din februarie 2020, mijlocaşul de 30 de ani purta banderola de căpitan al formaţiei patronate de Valeriu Iftime.

ADVERTISEMENT

Mihai Roman, altă absenţă de marcă în FC Botoşani – CFR Cluj

FANATIK a aflat că Mihai Roman nu a fost oprit în lotul lui FC Botoşani pentru meciul cu CFR Cluj, totul în urma unei decizii luate de Marius Croitoru. Antrenorul moldovenilor a decis să-l odihnească pe fotbalistul de 36 de ani, care a avut parte de un sezon lung.

Mihai Roman a jucat 31 de meciuri pentru FC Botoşani în actualul sezon, reuşind să marcheze 2 goluri şi să ofere o pasă decisivă. De altfel, mijlocaşul nu a fost în lot nici pentru partida cu CFR Cluj din turul play-off-ului.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj are nevoie de un succes ca să câştige al patrulea titlu consecutiv

CFR Cluj poate câştiga matematic titlul de campioană a României cu o victorie în meciul de la Botoşani. Astfel, clujenii ar obţine al patrulea trofeu consecutiv în Liga 1, ceea ce i-ar permite să joace în sezonul viitor al preliminariilor Ligii Campionilor.

În cazul unui rezultat de egalitate la Botoşani, CFR Cluj va fi nevoită să aştepte rezultatul din partida FCSB – U Craiova. Clujenii ar avea nevoie de o remiză sau de o victorie a oltenilor pentru a sărbători câştigarea titlului joi seară.

Dacă CFR Cluj va pierde meciul de la Botoşani, iar FCSB va câştiga sau va remiza cu U Craiova, titlul va fi decis în ultima etapă, în derby-ul din Gruia.

În turul play-off-ului, CFR Cluj s-a impus, pe teren propriu, în faţa lui FC Botoşani, scor 2-0. Ambele goluri ale clujenilor au fost marcate de Runar Sigurjonsson, după ce l-a învins pe portarul moldovenilor de două ori în decurs de trei minute.

ADVERTISEMENT
Tags: