Life

De ce e bine să acoperi tava în care ai pus carnea cu folie de aluminiu înainte s-o bagi la cuptor. Secretul bucătarilor cu experiență

Motivul pentru carnea se acoperă cu folie de aluminiu înainte de gătirea la cuptor. Care este trucul la care apelează chefii.
18.06.2023 | 13:39
De ce e bine sa acoperi tava in care ai pus carnea cu folie de aluminiu inainte so bagi la cuptor Secretul bucatarilor cu experienta
Motivul pentru carnea se acoperă cu folie de aluminiu înainte de gătirea la cuptor. Care este trucul la care apelează chefii. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce e bine să acoperi tava în care ai pus carnea cu folie de aluminiu înainte s-o bagi la cuptor. Secretul bucătarilor cu experiență. Descoperă în rândurile de mai jos cât de folositoare este această metodă și ce beneficii are.

Motivul pentru carnea se acoperă cu folie de aluminiu înainte de gătirea la cuptor. Care este trucul la care apelează chefii

Știi care este motivul pentru care carnea se acoperă cu folie de aluminiu înainte de gătirea la cuptor? Mai exact, este vorba de un truc simplu la care apelează chefii de pretutindeni pentru o masă delicioasă și savuroasă.

ADVERTISEMENT

Preparatul culinar este mult mai fraged dacă se folosește acest produs care nu lipsește din nicio bucătărie. În plus, bucatele care se gătesc în folie seamănă foarte mult la gust cu cele înăbușite și nici nu se ard.

Așadar, carnea este suculentă pentru că în timpul coacerii sucul se combină foarte bine cu restul ingredientelor din tavă. Gustul și aroma din interior se păstrează în cuptor mai bine decât fără folie alimentară.

ADVERTISEMENT

E foarte important să țineți cont de câteva sfaturi utile pentru un fel de mâncare ca la restaurantele de lux. Bucătarii de top susțin că timpul mediu de preparare al cărnii în folie este de maxim 30 de minute, iar temperatura de 200 de grade.

Sfaturi utile pentru cea mai bună carne la cuptor

Bucătarii au și câteva sfaturi utile pentru cea mai bună carne la cuptor. Unul dintre acestea are legătură cu decongelarea care trebuie să se facă în apă rece. Lichidul se schimbă la fiecare 30 de minute. În plus, gospodinele trebuie să fie atente și la porționare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, femeile nu trebuie să exagereze cu condimentele atunci când aleg să facă o friptură. Cele mai bune sunt cele clasice, sarea și piperul. Totodată, carnea se poate stropi cu puțină zeamă de lămâie sau cu bere.

Pentru a nu avea la final o friptură uscată alege să o faci la cuptor, nicidecum pe aragaz, în tigaie. Interiorul trebuie să fie moale și roz pentru o carne delicioasă și savuroasă. Friptura nu se taie imediat ce a fost scoasă de la cuptor.

ADVERTISEMENT

Carnea trebuie să se lase la odihnit cel puțin o jumătate de oră și abia apoi se poate porționa. Pentru a fi suculentă e indicat să lași carnea crudă timp de câteva minute în apă cu oțet, în special dacă e vorba de cotlete slabe.

ADVERTISEMENT