De ce e bine să ai întotdeauna un bol cu zaț de cafea pe blatul din bucătărie. Are beneficii neștiute. Foarte multă lume obișnuiește să arunce la coșul de gunoi restul de la băutură, însă de acum înainte lucrurile se vor schimba.
Care e motivul pentru care e indicat să ai mereu un vas cu zaț de cafea pe masa din bucătărie. Are proprietăți nebănuite care, cu siguranță, îți vor ușura viața. Una dintre întrebuințări are legătură cu miresmele din casă.
Acest produs are rolul de a neutraliza mirosurile neplăcute care rămân după o prăjeală sau atunci când geamul stă închis o perioadă mai lungă. De asemenea, elimină toate mirosurile de deșeuri de canalizare brută.
În plus, zațul proaspăt de cafea este ideal pentru a fi folosit pe post de odorizant. Tot ce trebuie să faci este să îl pui în săculeți din plasă fină și apoi să îi lași în diverse locuri din locuință, dar mai ales din bucătărie.
Acest preparat funcționează de minune și în cazul locurilor urât mirositoare, cum ar fi baia. Pentru că este un agent de curățare, are un conținut acid și o textură granulată este excelent pe toate suprafețele din baie.
Se poate folosi cu încredere pe chiuvetă și pe restul zonelor din baie. Pe de altă parte, este foarte important să se evite contoarele de marmură poroasă sau locurile care sunt predispuse la pete sau zgârieturi.
Zațul de la cafea merge foarte bine și pe absolut toate suprafețele din bucătărie. Freacă vasele cu apă, puțin detergent de vase și câteva linguri de zaț și vei observa că bucățile lipicioase și grăsimea vor dispărea ca prin minune.
Zațul de la cafeaua de dimineață este perfect pentru cuptor și grătar. Acestea se pot curăța cu un amestec de zaț cu puțină apă caldă pentru a se îndepărta grăsimea, fără să fie nevoie să apelezi la produse din comerț.
Scufundă grătarul în soluția obținută vreme de o oră și apoi folosește un burete pentru a-l freca. Pentru a obține un plus de prospețime se poate adăuga și puțin detergent de vase. Nu este nevoie să apeși foarte tare pentru că se suprafețele se vor curăța ușor.