Life

De ce e bine să dezgheți carnea pe o tavă de aluminiu. Trucul e genial, doar gospodinele experimentate îl știu

Iată de ce ar trebui să dezgheți carnea pe o tavă de aluminiu. Gospodinele cu experiență au dezvăluit acest truc genial.
09.03.2023 | 16:12
De ce e bine sa dezgheti carnea pe o tava de aluminiu Trucul e genial doar gospodinele experimentate il stiu
De ce e bine să dezgheți carnea pe o tavă de aluminiu. Sursa foto: Freepik/ azerbaijan_stockers
ADVERTISEMENT

Există un truc în bucătărie care te va ajuta să dezgheți carnea mult mai repede, și anume folosirea unei tăvi de aluminiu. În acest fel, procesul va fi unul mai rapid.

De ce să dezgheți carnea pe o tavă de aluminiu. Trucul pe care oricine ar trebui să-l știe

De multe ori, gospodinele apelează la diverse trucuri atunci când gătesc. Acestea le fac munca mai ușoară și le ajută să obțină cele mai bune rezultate atunci când vine vorba de felurile de mâncare pe care le prepară.

ADVERTISEMENT

Unul dintre aceste trucuri are legătură cu dezghețarea cărnii, un aliment care se gătește în multe feluri. Dacă a stat la congelator, carnea trebuie mai întâi dezghețată, iar acest lucru se poate face în diverse moduri.

Cel mai simplu este să dezgheți carnea sun un robinet de apă rece. Cu toate că acesta pare cel mai simplu mod, există și un truc care te poate ajuta să faci economie la apă. Totodată, te va ajuta să termini munca mult mai repede.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă vrei să dezgheți carnea rapid, cel mai bine ar fi să o așezi pe o tavă sau pe on tigaie de aluminiu. Fiind un conductor de căldură foarte bun, aluminiul va atrage energia din mediul înconjurător în carnea congelată mult mai repede decât fundul din lemn sau blatul din piatră.

În plus, un alt motiv pentru care să alegi această metodă este faptul că poți reduce timpul de dezghețare cu aproximativ 30%, notează dcnews.ro. Metoda funcționează și pentru alte alimente congelate, printre care și supe sau tocane.

ADVERTISEMENT

Alte trucuri utile în bucătărie

Un alt truc util în bucătărie este să folosește usturoi precurățat. Produsele pre-decojite, dacă le cumperi proaspete, vor rezista mai multe săptămâni în frigider și au un gust foarte bun. În plus, dacă faci asta vei economisi timp la bucătărie.

De asemenea, gospodinele au un sfat util și atunci când tai avocado. Atunci când îl folosești pentru salată sau sos guacamole, cel mai bine e să împarți fructul în jumătate. Sâmburelese îndepărtează cu vârful cuțitului.

ADVERTISEMENT

Se taie apoi direct în coajă, cu ajutorul vârfului unui cuțit mai mic. Atunci când îl vei scoate cu o lingură, vei vedea că fructul va avea feliile gata tăiate. În acest fel, nu vei mai face atât de multă mizerie pe blatul de la bucătărie.

Atunci când pregătești ingredientele pentru o rețetă, verifică instrucțiunile acesteia. Doar așa te poți asigura că ai ceea ce trebuie, este îndemnul experților culinari. În plus, utilizarea unui cântar de bucătărie te poate ajuta foarte mult atunci când prepari diverse mâncăruri.

“Când pregătiți ingredientele pentru o rețetă, verificați pentru a vedea când lucrurile sunt adăugate în mod colectiv și combinați-le din timp – scutește-te de stresul că ai uitat ceva.

La fel, când te gândești la ordinea lucrurilor pe care le gătești — poți folosi același blat de tăiat dacă tăi legumele înainte de pui? Chiar trebuie să ai două tigăi care sunt folosite simultan sau procesele pot fi combinate?”, spune un cunoscut bucătar, potrivit seriouseats.com.

ADVERTISEMENT
Tags: