Te-ai gândit vreodată să dormi cu un animal de pluș noaptea, dar ești adult și crezi că nu e tocmai normal așa ceva? Adevărul este însă că unele obiceiuri nu trebuie legate neapărat de vârstă.
Poate în copilărie ai avut și tu un animal de pluș preferat. Dormeai cu el și îl luai peste tot cu tine. Odată ajuns însă la vârsta maturității, acest obicei s-a schimbat, ori chiar a dispărut complet.
Adevărul este însă că pentru unii oameni, vârsta rămâne doar un număr. Se pare că vânzările pentru jucării de pluș au tot crescut în ultimii ani. Iar studiile recente confirmă faptul că mulți adulți aleg să le cumpere pentru ei.
Și totuși e bine să dormi cu un animal de pluș chiar dacă ești adult? Adevărul este că aceste jucării pot avea un efect calmant. Totodată, ele oferă și un confort emoțional, dar și siguranță.
„Nu există niciun motiv pentru care adulții să nu se bucure de aceleași beneficii ca și copiii”, arată dr. Jade Wu, psiholog specializat în somn și fondator al Thrive Sleep Clinic din Durham, Carolina de Nord, conform CNN.
Pentru unele persoane, jucăriile de pluș sunt chiar o terapie. Sunt oameni care simt nevoia de relaxare și de confort, iar deși pare greu de crezut la prima vedere, o simplă jucărie de pluș poate avea efectul dorit.
Deși există anumite concepții legate de persoanele cu o vârstă înaintată și acest obicei, specialiștii spun că în realitate nu ar fi nicio problemă. Din contră, dacă alegi să dormi cu un animal de pluș te bucuri doar de beneficii.
O banală jucărie de pluș oferă în primul rând un sentiment de siguranță. Totodată persoanele care se confruntă cu stres, ori cu stări de anxietate pot ajunge să se simtă mai calme dacă au un astfel de obicei.
„Dormitul cu un animal de pluș poate oferi un sentiment de siguranță și relaxare, contribuind la reducerea stresului și anxietății. Această practică poate declanșa eliberarea de oxitocină, un hormon asociat cu sentimentele de atașament și încredere”, arată un articol publicat pe site-ul rețelei medicale Jackson Health System.