Life

De ce e bine să întinzi mâinile dimineața imediat după ce te-ai trezit. Efectul pe care acest gest îl are asupra creierului tău

Știai că e bine să întinzi mâinile dimineața imediat după ce te-ai trezit? Acest gest are un efect neașteptat asupra creierului tău.
26.06.2024 | 09:02
De ce e bine sa intinzi mainile dimineata imediat dupa ce teai trezit Efectul pe care acest gest il are asupra creierului tau
De ce e bine să întinzi mâinile dimineața imediat după ce te-ai trezit. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

De ce e bine să întinzi mâinile dimineața imediat după ce te-ai trezit? Unele obiceiuri făcute încă de la primele ore ale dimineții pot avea un efect complet neașteptat asupra creierului, dar și asupra organismului nostru.

De ce e bine să întinzi mâinile dimineața imediat după ce te-ai trezit

Sunt unele lucruri pe care e bine să le faci dimineața, în timp ce altele îți fac mai mult rău. Specialiștii ne recomandă în primul rând să bem un pahar de apă imediat după ce ne-am trezit.

ADVERTISEMENT

Totodată, o regulă de aur, dar de care puține persoane țin cont e cea legată de cafea. Nu este bine să bei cafea pe stomacul gol dimineața, cu atât mai mult la foarte scurt timp după trezire.

Și totuși de ce e bine să întinzi mâinile dimineața imediat după ce te-ai trezit? Sigur ai auzit și tu de întinderile de dimineață. Poate nu știai însă ce efect au asupra organismului tău.

ADVERTISEMENT

Înainte de toate, imediat după ce te trezești e bine să te întinzi. Acest obicei nu este doar unul plăcut ci îți oferă și o stare de bine. Mai exact, în timpul somnului mușchii sunt relaxați. Iar aceste întinderi după trezire pregătesc practic atât mușchii cât și articulațiile pentru activitățile care vor urma.

Efectul pe care îl are asupra organismului

Mai mult de atât, acest obicei îmbunătățește circulația sângelui și reduce stresul. Poate nu dormi noaptea într-o poziție bună, astfel că mușchii sunt tensionați de dimineață. După ce vei face întinderi, vei observa diferența.

ADVERTISEMENT

Din ce alte motive e bine să întinzi mâinile dimineața imediat după ce te-ai trezit? Acest obicei are un efect benefic și asupra creierului. Mai exact, creierul nostru o să ”pornească” și o să se pregătească pentru o nouă zi.

De asemenea, căscatul ajută și el și de altfel contribuie la o trezire mai rapidă. Important este însă ca totul să fie făcut într-o manieră liniștită, fără să existe mișcări bruște. În acest mod ne vom bucura de o stare de bine pe parcursul zilei.

ADVERTISEMENT

Astfel, după ce te trezești nu te da jos din pat. Întinde-te cât poți, măcar câteva minute. Poți sta pe spate, poți ridica mâinile, dar și picioarele. Toate aceste lucruri care par banale sunt benefice pentru organismul și pentru creierul nostru.

ADVERTISEMENT