De ce este bine să păstrezi saramura din borcanul cu castraveți. O poți folosi în foarte multe feluri în bucătărie.
Este bine să păstrezi saramura din borcanul cu castraveți. Poți să o mai folosești și în alte feluri în bucătărie. Spre exemplu, saramura de la castraveți poate să fie folosită ca marinadă.
Poți pune ce alte ingrediente vrei, dar saramura este cea care va face carnea foarte fragedă. Aceasta înmoaie fibrele de carne și va da cărnii un gust mai bun.
Poți să pui, spre exemplu, câteva linguri de ulei și niște căței de usturoi. Poți să mai adaugi și niște semințe de muștar în saramura ta din borcanul cu castraveți.
Carnea ar trebui lăsată să se marineze timp de șase ore și apoi să fie gătită în cuptor. Poți să o pui inclusiv pe grătar pentru că acest preparat este bun și în acest fel.
Nu în ultimul rând, saramura de la castraveți poate să fie folosită și ca înlocuitor pentru diverse preparate pe care le vrei mai acrișoare. Unele ciorbe pot fi acrite cu saramura de la castraveții murați din borcan.
Un alt truc pe care poți să îl folosești este chiar să pui alți castraveți la murat în aceelași lichid. Dacă ți-a plăcut mult acel gust de castraveți, poți să îl mai ai.
Poți să mai tai câțiva castraveți și să îi pui la murat în același lichid. După câteva zile ei vor fi deja buni de mâncat! Așa că în niciun caz nu trebuie să arunci zeama de la castraveții murați.
Aceasta mai poate fi folosită și pentru a face pâine. Poți să pui jumătate de cantitate de apă și jumătate de saramură. În acest fel, pâinea va avea un gust mai special.