News

De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în mașina de spălat atunci când îți speli perdelele. Trucul de aur al gospodinelor cu experiență

Motivul pentru care se toarnă bicarbonat de sodiu când cureți perdelele în mașina de spălat. Sfatul util al multor femei.
28.05.2023 | 21:38
De ce e bine sa pui bicarbonat de sodiu in masina de spalat atunci cand iti speli perdelele Trucul de aur al gospodinelor cu experienta
Motivul pentru care se toarnă bicarbonat de sodiu când cureți perdelele în mașina de spălat. Sfatul util al multor femei. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în mașina de spălat atunci când îți speli perdelele. Trucul de aur al gospodinelor cu experiență. Rezultatul va fi unul extraordinar și de acum înainte numai așa vei proceda.

Motivul pentru care se toarnă bicarbonat de sodiu când cureți perdelele în mașina de spălat. Sfatul util al multor femei

Știi care este motivul pentru care se toarnă bicarbonat de sodiu când cureți perdelele în mașina de spălat, mai ales dacă este vorba de materiale sintetice? Ei bine, FANATIK îți dezvăluie un sfat util folosit de multe femei.

ADVERTISEMENT

Spălarea frecventă poate duce la îngălbenirea produselor, în timp ce praful le poate face gri și cu un miros neplăcut. Aceste probleme vor fi eliminate datorită prafului minune care nu lipsește din nicio bucătărie.

În plus, perdelele își vor recăpăta splendoarea și albul original. Tot ce trebuie să faci este să adaugi acest produs în timpul spălării în mașină alături de detergent. Și unde mai pui că nu este nevoie nici de un program lung.

ADVERTISEMENT

Poți curăța aceste materiale la un ciclu de spălare scurt fără niciun fel de problemă. Totodată, perdelele îngălbenite se pot curăța și dacă sunt lăsate la înmuiate preț de câteva ore bune sau peste noapte în bicarbonat de sodiu.

Soluții practice pentru curățarea perdelelor

O altă soluție naturală când vine vorba de perdelele din casă conține două linguri de săpun de Marsilia. Acestea se pun într-un lighean cu apă. Se lasă la înmuiat pentru o perioadă de cel puțin 3 ore, materialele fiind scufundate foarte bine în amestec.

ADVERTISEMENT

De asemenea, e foarte important să nu folosiți amoniac pentru că este foarte agresiv cu materialele delicate. Oțetul de vin sau oțetul de fermentație sunt foarte eficiente când vine vorba de albirea perdelelor.

Pentru un rezultat mai bun se adaugă oțet inclusiv în mașina de spălat rufe. Dacă vrei ca materialele să aibă un miros plăcut se poate folosi cu mare încredere puțină zeamă de lămâie. Și combinația dintre bicarbonat de sodiu și oțet face minuni.

ADVERTISEMENT

Un alt produs care are proprietăți de albire este sarea, conform cumsa.ro. Avantajul său este că se află la îndemâna tuturor gospodinelor. Se lasă la înmuiat perdelele într-o soluție obținută din apă și sare, preț de câteva ore bune.

ADVERTISEMENT
Tags: