Life

De ce e bine să pui coji de lămâie pe pervaz. Trucul care te scapă de o mare problemă

De ce e bine să pui coji de lămâie pe pervaz. Acest truc simplu te poate ajuta să scapi de o problemă foarte mare ce apare vara.
01.05.2023 | 18:13
De ce e bine sa pui coji de lamaie pe pervaz Trucul care te scapa de o mare problema
De ce e bine să pui coji de lămâie pe pervaz. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

De ce este bine să pui coji de lămâie pe pervaz. Acest truc te poate scăpa de o mare problemă! Iată de ce trebuie să îl faci și tu cât mai des!

De ce e bine să pui coji de lămâie pe pervaz

Un lucru la care poate nu te-ai fi gândit că este de mare ajutor este să pui coji de lămâi pe pervaz. Cele mai pricepute gospodine știu că după ce folosesc zeama de lămâie la prăjituri pot să pună cojile lângă fereastră.

ADVERTISEMENT

În acest fel vor fi respinse muștele și alte insecte enervante pe care nu le vrem în apropierea casei noastre. Este un lucru bine știut că primăvara apar din nou aceste insecte enervante și ele vor încerca să intre în casă.

Dar dacă avem la ferestre puse la pervaz coji de lămâie atunci acestea vor evita să intre pentru că nu este pe placul lor. Insectele nu pot tolera mirosul de citrice. De asemenea, putem pune coji de lămâie și afară, în zonele unde petrecem mai mult timp.

ADVERTISEMENT

Alte utilizări ale cojilor de lămâie

Cum mai poți folosi coaja de lămâie în gospodăria ta. Pe lângă a o folosi la pervaz, sunt și alte modalități prin care poți folosi coaja de lămâie fără să fie nevoie să o arunci.

Cojile de lămâie țin la distanță și furnicile care pot apărea și ele în bucătărie sau în jurul casei. Tot ce ai de făcut este să pui câteva coji de la lămâie în jurul locului unde vin mereu furnici.

ADVERTISEMENT

Un alt mod prin care poți să folosești cojile de lămâie este ca să cureți și să dezinfectezi cuptorul cu microunde. Mai poți să folosești coaja de lămâie în frigider pentru a scăpa de mirosurile neplăcute.

Același scop îl au și bicarbonatul de sodiu sau boabele de cafea lăsate în frigider. Nu în ultimul rând, cojile de lămâie mai pot fi folosite și pentru a scăpa de urmele de calcar de pe chiuveta din bucătărie.

ADVERTISEMENT

Cojile de lămâie au și proprietăți antibacteriene și te pot ajuta să elimini diverși microbi. Poți să folosești cojile de lămâie pentru a șterge tocătorul.

ADVERTISEMENT
Tags: