Life

De ce e bine să pui oțet cu sare în mașina de spălat. Mulți români nu știu acest truc genial

Există nenumărate trucuri pe care le poți folosi în activitățile de zi cu zi. Nu mulți știu însă de ele și nici de efectul pe care acestea îl au.
29.11.2022 | 16:31
De ce e bine sa pui otet cu sare in masina de spalat Multi romani nu stiu acest truc genial
Motivul pentru care este bine să pui oțet cu sare în mașina de spălat. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Te-ai gândit vreodată ce se poate întâmpla dacă adaugi oțet cu sare în mașina de spălat? Acest truc este unul destul de vechi și des utilizat.

Ce beneficii au sarea și oțetul asupra rufelor tale

Toți ne dorim rufe curate, dar și o mașină de spălat care să ne îndeplinească toate cerințele. Un lucru pe care mulți în detestă este faptul că după un număr mai mare de spălări, hainele noastre ajung să se decoloreze.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, există și produse în comerț care ne pot ajuta să salvăm o mare parte din haine, însă ce facem atunci când nu le avem? Ne folosim de oțet, care este extrem de ieftin și este considerat un ingredient minune, dar și de sare.

Ce beneficii au aceste ingrediente? În primul rând, sarea ajută la etanșarea culorii din țesătură. Practic, adăugând sare în mașina de spălat, la final, rufele colorate vor fi mult mai strălucitoare și mai frumoase.

ADVERTISEMENT

Sarea mai are și un alt beneficiu. Aceasta poate îndepărta chiar și petele foarte dure, precum cele de ulei și de asemenea, înlocuiește balsamul de rufe.

De cealaltă parte, oțetul este un bun dezinfectant pentru haine. Acesta reduce urmele de săpun, elimină bacteriile, îngrijește fibrele și de asemenea, neutralizează și mirosurile neplăcute, sigilând totodată culoarea hainelor.

ADVERTISEMENT

Astfel, după ce adaugi oțet și sare în mașina de spălat vei observa încă de la prima spălare rezultatele. Nu va mai fi nevoie deci să apelezi la alte trucuri, sau la alte produse din comerț care pot fi destul de costisitoare.

Cum prepari amestecul cu sare și cu oțet

Amestecul de care ai nevoie trebuie să conțină o cană de sare, două căni de oțet alb, două căni de apă și de asemenea, vei avea nevoie și de două găleți.

ADVERTISEMENT

În una dintre ele vei adăuga oțetul alb alături de cele două căni de apă, iar mai apoi scufunzi hainele pe care vrei să le speli în mașină și ți-e teamă că își vor pierde din culoare.

Menționăm că hainele trebuie băgate pe rând în amestecul respectiv și nicidecum toate în același timp. Haina trebuie să stea la odihnit o oră, iar mai apoi, în cea de a doua găleată se adaugă apă și un sfert de cană de sare.

Se introduc hainele în cea de a doua găleată și se lasă să stea timp de 30 de minute.

La final, hainele se bagă în mașina de spălat, la un ciclu scurt, cu apă rece, dar și cu un strop de oțet.

ADVERTISEMENT