Life

De ce e bine să pui un cățel de usturoi în ghiveciul plantelor. Trucul e folosit de cei mai experimentați grădinari

De ce e bine să pui un cățel de usturoi în ghiveciul plantelor. Acest truc este folosit de cei mai experimentați grădinari.
13.06.2023 | 13:03
De ce e bine sa pui un catel de usturoi in ghiveciul plantelor Trucul e folosit de cei mai experimentati gradinari
De ce e bine să pui un cățel de usturoi în ghiveciul plantelor. Foto: Colaj Fanatik / Youtube și Pixabay
ADVERTISEMENT

De ce e bine să pui un cățel de usturoi în ghiveciul plantelor. Acesta e trucul e folosit de cei mai experimentați grădinari.

De ce e bine să pui un cățel de usturoi în ghiveciul plantelor

Acesta poate fi numit chiar cel mai bun prieten al plantelor. Există și un motiv foarte bun în spate. Usturoiul are multe proprietăți benefice pentru plante.

ADVERTISEMENT

El poate să alunge foarte multe insecte care ar putea să dăuneze plantelor. Usturoiul este un pesticid perfect care ne poate salva plantele.

Înainte de toate, trebuie să știi că acest tratament pentru plantele tale nu va fi deloc unul frumos mirositor, desigur. Dar cu siguranță va fi unul eficient, acesta fiind un truc folosit de cei mai experimentați grădinari.

ADVERTISEMENT

Tocmai acel miros va fi cel care va ține departe și multe insecte. Le puteți spune adio acarienilor roșii, omizilor și multor alte insecte, scrie ideipractice.ro.

Dar ce trebuie să faci pentru a folosi acest tratament? Ai nevoie doar de un cățel de usturoi în ghiveciul plantelor. Acesta trebuie introdus între tulpină și marginea ghiveciului.

ADVERTISEMENT

Ce avantaj are usturoiul pentru plantele tale

Un alt avantaj al acestui truc este că nu trebuie să-l facem deloc des. Ar trebui să punem un cățel de usturoi în ghiveciul plantelor doar o dată pe lună.

Dacă ai plante care sunt deja infestate cu insecte, poți să folosești tot usturoiul. Fierbe o jumătate de litru de apă și pune o căpățână de usturoi în ea.

ADVERTISEMENT

Acest amestec trebuie pus apoi într-o sticlă cu pulverizator. Mare grijă când îl folosiți pentru că nu ar trebui să atingem niciodată florile cu ele. Usturoiul ar putea fi prea puternic pentru ele și le-ar putea dăuna.

Acest tratament trebuie repetat mai des față de cel amintit anterior și ar trebui efectuat la circa două zile. În curând ar trebui să vezi că insectele au părăsit planta și acum ea este mult mai sănătoasă.

ADVERTISEMENT