Tăierea cepei este un pas dificil pentru multe persoane, din cauză că apare senzația de usturime a ochilor și lăcrimează. Gospodinele iscusite aproape că s-au obișnuit cu acest lucru, iar unele au reușit să descopere și trucuri.
Ceapa este un ingredient indispensabil din bucătăria oricui. Mai nimic nu poți găti fără această legumă care dincolo de faptul că provoacă usturime este foarte delicioasă și foarte bogată în vitamine. Aroma pe care o oferă unui preparat este foarte sățioasă.
Pe TikTok, trucul unui bărbat prin care împiedică lăcrimarea ochilor când taie ceapa a devenit viral. Max McCann adoră să petreacă timp în bucătărie și împarte adesea cu urmăritorii lui rețete savuroase, dar și diferite trucuri prin care gătitul să fie mai ușor.
Sătul să-i curgă lacrimile când taie sau curăță o ceapă, a identificat o modalitate prin care să nu se mai confrunte cu o asemenea situație. Max MacCann își îndeamnă admiratorii să pună o cârpă sau un șervețel umed pe tocător înainte de a se apuca de tocat sau mărunțit leguma.
Acidul care provoacă lacrimile va fi mai atras de apa din apropiere decât de glandele tale lacrimile, dacă așezi pe tocător o cârpă sau un șervețel umed. Mai sunt și alte trucuri, de altfel, precum mestecatul gumei sau a unei bucăți de pâine.
Guma și pâinea previn iritațiile cauzate de tăierea cepei. Totodată, sunt gospodine care țin ceapa într-un vas cu apă caldă, câteva minute, înainte de a pune ceapa pe tocător. Se spune că apa absoarbe din iuțimea ei și astfel nu va mai provoca usturimea și lăcrimarea ochilor.
Ceapa este foarte bună pentru sănătate, de altfel. Specialiștii ne recomandă să o consumăm și sub formă de ceai. Dificultățile de respirație pot dispărea dacă bei un astfel de lichid, îți vei curăța colonul, vei avea un sistem imunitar mult mai puternic, și nu doar atât:
”Există dovezi că consumul de ceai de ceapă ajută la reducerea colesterolului rău din sânge. Flavonoidele și quercetina din ceaiul de ceapă te ajută să îți controlezi tensiunea arterială. Sulful prezent în compoziția cepei ajută la diluarea sângelui, iar acest lucru previne formarea cheagurilor de sângeși blocarea arterelor,care reprezintă principalele cauze ale bolilor de inimă.
Alt beneficiu al ceaiului de ceapă este controlul hipertensiunii arteriale. Creșterile bruște ale tensiunii arteriale pot fi periculoase, deoarece nivelurile sale fluctuante pot provoca probleme cardiovasculare, atac de cord, accident vascular cerebral. Ceaiul de ceapă te poate ajuta să îți controlezi tensiunea arterială crescută, deoarece ceapa are în compoziția sa flavonoide și quercetină”, explică pe doc.ro medicul Corina Dragomir, specialist Feng Shui, Medicină și Astrologie Chineză.