Life

De ce e bine să torni sare în toaletă. Trucul eficient pe care nu ți-l spun instalatorii

Sunt multe trucuri care probabil nu le știai până acum. Ele pot fi soluția cea mai ieftină și eficientă atunci când vrei să te descurci de unul singur.
26.11.2022 | 08:35
De ce e bine sa torni sare in toaleta Trucul eficient pe care nu til spun instalatorii
Ce se întâmplă dacă torni sare în toaletă. Efectul e unul miraculos. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Sarea este unul dintre ingredientele care poate fi utilizat nu doar în mâncăruri, ci și în anumite situații.

Trucuri cu sare pe care trebuie să le știi neapărat

Sarea este prezentă în nenumărate produse de îngrijire corporală. De asemenea, nu puțini sunt cei care se bucură de o baie fierbinte în sare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, sarea este și un bun exfoliant natural pentru ten, dar și pentru corp, însă proprietățile ei nu se opresc aici.

În cazul în care nu știai însă, sarea poate fi de mare ajutor și în baie. Niciun instalator nu îți va spune asta, însă în realitate, sarea te poate ajuta să ai o toaletă curată și de asemenea, te scapă și de petele de calcar.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să faci este să prepari o soluție concentrată. Ai nevoie de 100 de grame de sare grunjoasă, pe care trebuie să o presari pe marginile toaletei.

Se lasă să acționeze timp de trei ore, iar mai apoi se spală toaletă, iar rezultatul va întrece orice așteptare.

ADVERTISEMENT

Dacă petele de calcar sunt prea mari, atunci se recomandă ca sarea să fie lăsată să acționeze întreaga noapte pentru un rezultat mai eficient.

Iar sarea nu este singurul ingredient care te ajută să ai o toaletă curată, fără prea multe substanțe toxice. La fel de eficient este și bicarbonatul de sodiu.

ADVERTISEMENT

De asemena și sarea de lămâie are efecte similare și este și mult mai ieftină față de alte produse de curățenie.

O lingură de sare te scapă de mirosurile neplăcute

În cazul în care te confrunți cu un miros neplăcut din toaletă, atunci tot sarea te poate ajuta. Pe lângă beneficiile menționate anterior, aceasta te scapă și de mirosurile urâte.

Clorura de sodiu are proprietăți dezinfectante și de asemenea, poate absorbi grăsimea și neutraliza orice tip de miros.

Astfel, în fiecare zi, timp de o săptămână, adaugă o lingură de sare în toaletă.

Totodată, dacă ai scurgerea de la baie înfundată, poți prepara o soluție cu apă clocotită și un pumn de sare. Aceasta se toarnă în canalizare, iar efectul este imediat.

Țineți cont de faptul că apa clocotită nu poate fi turnată în instalațiile de faianță și porțelan, așa că informați-vă înainte de a utiliza soluția concentrată.

ADVERTISEMENT
Tags: