Sport

De ce e crucial ca CFR Cluj să încheie pe primul loc în Conference League! Echipa lui Dan Petrescu poate scrie istorie

CFR Cluj are o şansă uriaşă de a încheia pe primul loc în grupa de Conference League. Iar beneficiile pentru echipa lui Dan Petrescu ar fi uriaşe.
27.10.2022 | 00:50
De ce e crucial ca CFR Cluj sa incheie pe primul loc in Conference League Echipa lui Dan Petrescu poate scrie istorie
Bucuria celor de la CFR Cluj după victoria cu Slavia Praga. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a început modest campania europeană, cu un singur punct în două meciuri, însă dubla victorie cu favorita grupei, Slavia Praga, îi pune pe ardeleni într-o postură excelentă cu două etape înainte de final. Următorul meci: Sivasspor – CFR Cluj, joi, de la ora 22:00.

De ce e crucial ca CFR Cluj să încheie pe primul loc în Conference League! Tun de 1.250.000 de euro

Echipa lui Dan Petrescu este la egalitate de puncte cu Sivasspor, ambele având şapte puncte după primele patru etape. Turcii au câştigat cu multă şansă turul de la Cluj, dar campioana are şansa revanşei.

ADVERTISEMENT

Iar CFR Cluj are toate motivele să tragă tare pentru a încheia pe locul 1 în grupa de Conference League. Beneficiile financiare şi sportive fiind mult mai mari decât în cazul locului secund, care aduce alte complicaţii.

Concret, echipa patronată de Neluţu Varga va încasa 650.000 de euro pentru clasarea pe locul 1 în grupă + 600.000 de euro pentru calificarea în optimile de finală. Adică, 1.250.000 de euro dintr-un foc.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj sare un tur de pe primul loc! Merge direct în optimi

Dacă CFR Cluj va termina pe locul doi în grupă, va încasa jumătate din aceşti bani: 325.000 de euro – clasarea pe locul 2 în grupă + 300.000 de euro – calificarea în barajul pentru accederea în optimile de finală.

Apoi este avantajul sportiv. De pe primul loc, CFR Cluj se duce direct în optimile de finală ale Conference League. Adică, sare peste runda de play-off, unde vor evolua echipele de pe locul doi din Conference League, cu cele de pe locul trei din Europa League.

ADVERTISEMENT

Calculele pentru câştigarea grupei

În aceste condiţii, CFR Cluj are toate motivele să trateze cele două meciuri rămase din faza grupelor, cu Sivasspor şi Ballkani, ca pe două finale. Dar cum poate ocupa CFR Cluj pe locul 1 în grupă?

Calculele CFR-ului pentru câştigarea grupei: 

  • cu 6 puncte: CFR Cluj ocupă locul 1 indiferent de celelalte rezultate ale grupei
  • cu 4 puncte: victorie cu Sivasspor şi egal cu Ballkani. CFR Cluj încheie pe primul loc indiferent de celelalte rezultate
  • cu 4 puncte: egal cu Sivasspor şi victorie cu Ballkani. CFR încheie prima dacă turcii nu câştigă cu Slavia în ultima etapă
  • cu 3 puncte: victorie cu Sivasspor şi înfrângere cu Ballkani. CFR încheie prima dacă învinge la mai mult de un gol Sivasspor. Ballkani nu trebuie să învingă Slavia
  • cu 2 puncte: în acest scenariu, Slavia Praga nu trebuie să învingă Ballkani şi apoi să câştige cu Sivasspor. Se poate ajunge la clasament în trei (toate cu 9 puncte), iar criteriile de departajare vor fi punctele obţinute în meciurile directe, apoi golaverajul şi golurile marcate.
ADVERTISEMENT

Clasament: 

Clasament CFR Cluj
Clasament CFR Cluj

CFR Cluj îşi poate asigura calificarea mai departe cu trei puncte obţinute la Sivasspor, victorie cu mai mult de un gol diferenţă. Echipa lui Dan Petrescu îşi asigură primul loc dacă Ballkani nu învinge Slavia.

  • 1.250.000 de euro va câştiga CFR Cluj dacă se califică de pe primul loc în grupă
  • 500.000 de euro este recompensa pentru fiecare victorie în Conference League
ADVERTISEMENT