Sport

De ce e iubit Rafael Nadal de o planetă întreagă? Gestul fantastic făcut de marele campion după victoria de la Roma

Rafael Nadal a dovedit, încă o dată, de ce este iubit de o planetă întreagă. Gestul de mare campion făcut de jucătorul spaniol după victoria din primul tur de la Roma.
10.05.2024 | 17:35
De ce e iubit Rafael Nadal de o planeta intreaga Gestul fantastic facut de marele campion dupa victoria de la Roma
De ce e iubit Rafael Nadal de o planetă întreagă? Gestul fantastic făcut de marele campion după victoria de la Roma. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Rafael Nadal a revenit la Roma după o pauză de 2 ani de zile. Jucătorul din Spania a avut nevoie de aproape 3 ore pentru a se impune în fața belgianului Zizou Bergs, jucător venit din calificări, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-3.

Rezultatul din primul tur obținut este unul istoric pentru spaniol. La finalul meciului de ieri, Rafael Nadal a ajuns la 70 de victorii la Roma, turneu pe care l-a mai câștigat de 10 ori în trecut.

ADVERTISEMENT

Gestul de mare campion făcut de Rafael Nadal după victoria cu Zizou Bergs

La finalul partidei, în momentul în care Rafael Nadal a luat parte la interviurile acordate pe teren, o ploaie puternică a lovit centrul de tenis de la „ Foro Italico”. Când au văzut cât de tare plouă, majoritatea fanilor au ales să părăsească tribunele arenei centrale pentru a-și găsi un loc unde să se adăpostească.

Faptul că precipitațiile erau destul de puternice nu i-a oprit pe câțiva fani să rămână alături de campionul spaniol și la interviu. După ce Nadal a terminat cu obligațiile media, acesta s-a dus la zecile de suporteri rămași în tribune și le-a oferit acestora un moment pe care îl vor ține minte pentru tot restul vieții.

ADVERTISEMENT

Deși ploua torențial la Roma, asta nu l-a împiedicat pe Rafael Nadal să se oprească pentru a semna autografe, mingi sau tricouri pentru fanii acestuia rămași în tribune și nu a plecat până nu a terminat cu toată lumea. Gestul marelui campion a fost aplaudat și pe rețelele de socializare.

„Vedeți bucuria acestui fan după ce posterul i-a fost semnat? Foarte multă lume deține povești despre modul în care Rafa Nadal i-a făcut să se simtă speciali, oprindu-se în calea lor sau întârziindu-și programul pentru a le oferi un autograf / un selfie. Acesta e motivul pentru care o face, bucuria fanilor și de asta este iubit de toată lumea. a fost mesajul apărut twitter.

ADVERTISEMENT

Vezi aici gestul lui Rafael Nadal după victoria de la Roma.

Meci tare pentru Rafael Nadal în turul secund la Roma

Turneul din 2024 de la Roma este cel mai probabil ultimul pentru Rafael Nadal la „Foro Italico”, spaniolul anunțând în luna mai a anului 2023 că sezonul competițional din 2024 este foarte probabil să fie ultimul pentru el.

Deși a declarat că vrea să aibă parte de un turneu cât mai lung la Roma, acest lucru pare să fie foarte dificil pentru jucătorul care a câștigat 22 de turnee de Mare Slam.

ADVERTISEMENT

În turul secund, Rafael Nadal îl va întâlni pe Hubert Hurckaz, polonezul clasat pe locul 9 ATP și favorit numărul 7 la turneul din Italia. Cei doi nu s-au mai întâlnit niciodată, dar jucătorul din Polonia va pleca favorit în disputa cu cel ce a câștigat de 10 ori turneul de la Roma.

Șansele lui Rafael Nadal de a se impune din nou la turneul de la „Foro Italico” sunt destul de mici, chiar dacă ar trece de Hurckaz. În drumul său spre finală spaniolul ar trebui să-i învingă pe Holger Rune, Daniil Medvedev și Stefanos Tsitsipas, toți jucători de top 10.

Iar apoi, în cazul în care ar ajunge în ultimul act, Nadal ar putea să-l întâlnească pe Novak Djokovic, nimeni altul decât marele său rival din Serbia și numărul 1 ATP.

ADVERTISEMENT
Tags: