Life

De ce e mai bine să faci duș dimineața decât seara. Cum îți afectează acest obicei concentrarea și starea de bine

E mai bine să faci duș dimineața sau seara? Poate te-ai întrebat și tu măcar o dată acest lucru. Adevărul te-ar putea surprinde.
20.06.2024 | 10:16
De ce e mai bine sa faci dus dimineata decat seara Cum iti afecteaza acest obicei concentrarea si starea de bine
De ce e mai bine să faci duș dimineața decât seara. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

E mai bine să faci duș dimineața decât seara? Cercetătorii au aflat ce beneficii are un duș făcut de la primele ore ale dimineții, înainte de muncă, dar și unul făcut chiar înainte de culcare.

De ce e mai bine să faci duș dimineața decât seara

Dușul nu este doar o curățare a corpului ci totodată și un obicei care ne poate revigora. Sunt persoane care se trezesc dimineața și fac un duș rece, în timp ce altele aleg să se spele chiar înainte de culcare.

ADVERTISEMENT

Care este însă cea mai bună variantă? Cercetătorii de la prestigioasa Universitate Harvard au efectuat o serie de studii. În urma rezultatelor, s-a aflat dacă e mai bine să faci duș dimineața sau seara.

Conform cercetătorilor, acest obicei poate avea diferite efecte. Spre exemplu, dacă faci duș dimineața vei fi mai productiv.  Shelley Carson, lector de Psihologie la Harvard, spune că persoanele care fac un duș matinal se concentrează mai bine.

ADVERTISEMENT

Totodată, pot să devină mai creative, dar și mai inventive. În același timp, dușul de dimineață relaxează. Iar acest obicei poate fi de mare ajutor în special persoanelor care au parte de stres la locul de muncă.

„Dacă trebuie să rezolvi o problemă într-o manieră creativă şi te-ai tot frământat, dar nu ai putut veni cu o soluţie, atunci ar trebui să-ţi iei puţin gândul de la ea, în timp ce te relaxezi sub duş“, spune Carson.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă faci duș seara

Din ce alte motive e bine să faci duș dimineața? Procesele cognitive se relaxează, se reînnoiesc și se regenerează. Totodată, te-ar putea surprinde, dar e posibil să ai și idei noi ori poți rezolva probleme mai repede.

Și pentru corp, dușul de dimineață are beneficii notabile. Acesta îmbunătățește circulația sângelui, dar și pulsul. Totodată, poate elibera tensiunile musculare. Ce se întâmplă însă dacă faci duș doar seara?

ADVERTISEMENT

Dușul de seară, la fel ca și cel de dimineață, reduce stresul, dar și tensiunea. Astfel, poate fi cea mai bună metodă pentru o relaxare rapidă înainte de culcare. Totodată, un duș făcut înainte de culcare poate să ne ajute să adormim mai ușor.

„Acea răcire rapidă a corpului după ce ieşi de la duş tinde să fie un inductor natural de somn. Deci este un mod frumos de a-ţi păcăli corpul că este momentul să meargă la culcare”, a completat.

Practic e bine să faci duș dimineața, dar și seara. Depinde însă de nevoile pe care le ai. Ambele variante sunt benefice pentru organism și totodată, ne pot ajuta să avem și o stare de bine și să ne relaxăm.

ADVERTISEMENT
24 de lovituri de bici într-un minut » Tripla medaliată cu aur la...
24 de lovituri de bici într-un minut » Tripla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, suspendată după apariția unor imagini scandaloase
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați...
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii...
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a declarat decesul
A plătit 740 de lire pentru un apartament plin de gândaci şi a...
A plătit 740 de lire pentru un apartament plin de gândaci şi a ajuns la spital din cauza stresului. Vacanţă de coşmar pentru o tânără din UK
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu Dodel, după acuzațiile...
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu Dodel, după acuzațiile șocante făcute de Adina Maria în scandalul uriaș
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Loredana în costum de baie, la 54...
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Loredana în costum de baie, la 54 de ani. A pozat fără inhibiții la malul mării
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc...
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc . Dumnezeu să-l odihnească
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza...
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza copiilor ei și a Marei Bănică. ''Mara era hotărâtă să ne distrugă fericirea''
Dumitru Buzatu, nemulțumit că a fost interogat de „mascați cu veste antiglonț” atunci...
Dumitru Buzatu, nemulțumit că a fost interogat de „mascați cu veste antiglonț” atunci când a fost prins cu mita în portbagaj. Apărarea: „I-a fost încălcat dreptul la tăcere”
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un...
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un viitor luminos pentru acești nativi