Life

De ce e nu e bine să omori această insectă dacă o vezi în casa sau grădina ta. Te scapă de o mare problemă

Specialiștii spun că nu este bine să omori această insectă. Iar acest lucru este valabil fie că o vezi în casă, fie în grădina ta.
27.05.2023 | 18:13
De ce e nu e bine sa omori aceasta insecta daca o vezi in casa sau gradina ta Te scapa de o mare problema
De ce e nu e bine să omori această insectă. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Orice insectă ne poate da mari bătăi de cap, în special când ajunge în casă. Nu puțini sunt cei care ori se sperie de aceste vietăți, ori fac tot posibilul pentru a le elimina cât mai repede. O insectă însă nu trebuie omorâtă în niciun caz.

De ce e nu e bine să omori această insectă

Fiecare insectă aduce beneficiile ei în grădina ta, sau în curte. Într-adevăr, poate fi enervant când aceasta ajunge în casă, însă în realitate, te-ar putea ajuta mai mulți decât crezi. Insectele pe care nu trebuie să le ucizi dacă le vezi sunt miriapodele.

ADVERTISEMENT

Ce e drept, pot avea un aspect înfiorător pentru anumite persoane. Specialiștii spun însă că ele trebuie protejate și prezintă niște argumente solide în acest sens. Ce trebuie să știm despre ele și cum ne pot ajuta?

În primul rând, miriapodele au în general 15 picioare. Se târăsc testul de repede, mai exact cu 1,3 picioare pe secundă. Tocmai din acest motiv, sunt unele dintre acele insecte care sunt dificil de prins, precum gândacii de bucătărie.

ADVERTISEMENT

În general cine vede o astfel de insectă are impulsul de a o elimina imediat. Nimeni nu își dorește astfel de vietăți prin casă, cu atât mai puțin prin bucătărie și în niciun caz prin baie. Totuși, specialiștii ne spun să ne gândim de două ori înainte.

Cum te pot ajuta miriapodele

În realitate, miriapodele ne pot scăpa de probleme mai grave. Aceste insecte pot ucide dăunătorii nedoriți din locuințe. Iar printre aceștia se numără termitele, moliile, dar și gândacii. De asemenea, miriapodele ne pot scăpa și de muște.

ADVERTISEMENT

Cum este posibil acest lucru? Cele 15 picioare nu sunt întâmplătoare. Miriapodele le folosesc pentru a putea să acapareze prada. Nu doar că ucid insectele nedorite, dar spre deosebire alte vietăți, ele nu își crează plase, ori cuiburi prin casă.

Practic, aceste insecte sunt catalogate ca fiind vânători aflați într-o continuă căutare de pradă. Iar dacă te gândeai că ești în pericol dacă ai această insectă în casă, află că poți sta liniștit din toate punctele de vedere.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că miriapodele nu atacă lemnul și de asemenea nu sunt nici purtătoare de boli fetale. Astfel, poți sta fără griji dacă vezi o astfel de insectă la tine în casă, pentru că nu îți va face niciun rău. Din contră, te poate ajuta destul de mult.

ADVERTISEMENT
Tags: