News

De ce este benefică vaccinarea femeilor însărcinate împotriva Covid-19. Ce arată un studiu american

Bebelușii ai căror mame s-au vaccinat împotriva coronavirusului au șanse scăzute de a fi internați din cauza infecției ulterioare. Ce arată un studiu american.
16.02.2022 | 16:35
De ce este benefica vaccinarea femeilor insarcinate impotriva Covid19 Ce arata un studiu american
ADVERTISEMENT

Un studiu american arată faptul că bebelușii au un beneficiu major dacă mamele lor se vaccinează împotriva noului coronavirus.

Bebelușii cu mame vaccinate anti-Covid au cu 60% mai puține șanse de a ajunge în spital din cauza infecției

Mai precis, este vorba despre faptul că, în situația în care femeile gravide decid să se vaccineze încă din timpul sarcinii anti-Covid, fătul lor are șanse foarte mici de a ajunge la spital odată infectat cu acest virus.

ADVERTISEMENT

Riscul este redus cu 60% în acest caz, arată studiul de specialitate publicat marți.

Specialiștii sunt de părere că protecția este oferită de un transfer de anticorpi de la mamă la făt, iar el se realizează prin intermediul placentei.

Ce arată acest studiu. Cine l-a realizat

Studiul realizat în SUA a avut drept pacienți copiii de până la șase luni care au fost internați între iulie 2021 şi ianuarie 2022. Acesta a fost realizat de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA.

ADVERTISEMENT

Acesta arată drept o concluzie că dacă mama se vaccinează împotriva noului coronavirus poate să își protejeze copiii de suferințe viitoare, în cazul în care ei se vor infecta.

Studiul arată faptul că riscul de spitalizare al copiiilor scade cu 61%, dacă mamele s-au imunizat în timpul sarcinii.

ADVERTISEMENT

Femeile care s-au imunizat înainte nu au fost incluse în studiu, ci doar cele care au făcut a doua doză sau ambele doze de la Pfizer sau Moderna.

“În concluzie, vaccinarea mamei este o modalitate foarte importantă de a ajuta la protejarea acestor copii mici”, a spus cercetătoarea Dana Meaney-Delman, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISEMENT

Când a fost dobândită cea mai mare protecție

În timpul acestui studiu a murit un bebeluș, el fiind născut de o mamă nevaccinată. De asemenea, 84% dintre bebeluşii internaţi din cauza coronavirusului proveneau de la mame nevaccinate.

Un alt lucru important pe care l-a arătat acest studiu este faptul că bebelușii ai căror mame s-au vaccinat mai târziu în timpul sarcinii au fost mai protejați.

Totuși, cercetătoarea Dana Meaney-Delman a transmis că este foarte important ca femeile gravide să se imunizeze în orice perioadă a sarcinii, deoarece în acest fel pot fi prevenite efecte negative ale unei posibile infecții, atât în ceea ce o privește, cât și în cazul bebelușului său.

ADVERTISEMENT
Tags: