Life

De ce este bine să te îmbraci în haine noi de Paște. Tradiția pe care trebuie s-o respecți

De ce este bine să te îmbraci în haine noi de Paște. Este vorba despre o tradiție pe care trebuie să o respecți nu doar dintr-un moft.
12.04.2023 | 11:22
De ce este bine sa te imbraci in haine noi de Paste Traditia pe care trebuie so respecti
De ce este bine să te îmbraci în haine noi de Paște. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

De ce este bine să te îmbraci în haine noi de Paște. Aceasta este tradiția pe care o respecți mereu, dar poate nici nu știi de unde vine!

De ce este bine să te îmbraci în haine noi de Paște

Care este adevăratul motiv pentru care este bine să te îmbraci în haine noi de Paște. Se spune că oamenii trebuie să facă acest lucru pentru a fi asemeni lui Hristos.

ADVERTISEMENT

Mântuitorul ar fi înviat cu haine noi, albe și curate, iar la fel ar trebui și oamenii, să se înnoiască de Paște. Hainele noi sunt simbolice și reprezintă reînvierea fiecăruia dintre noi prin renunțarea la vechi și acceptarea noului.

Astfel, hainele noi de Paște nu sunt un moft, ci au o semnificație mai profundă de atât. Ele ne aduc mai aproape de învierea sufletului nostru și de curățire, mai ales după un post îndelungat.

ADVERTISEMENT

Hainele noi purtate de Paște ne aduc curățarea sufletului și a trupului. Ele semnifică, totodată, renunțarea la ceea ce am fost înainte și la păcatele săvârșite.

Când merg să se împărtășească cu sângele și trupul Domnului, credincioșii trebuie să aibă haine noi pentru a putea să devină și ei noi oameni, mai buni.

ADVERTISEMENT

Paștele este despre transformare

Nu se știe de câte obiecte vestimentare noi este nevoie pentru a respecta această tradiție, dar fiecare se poate adapta în funcție de buzunar. Măcar un lucru nou în ziua de Paște este binevenit.

De altfel, toată sărbătoarea Paștelui este legată de ideea de curățire și de reînnoire. Natura învie cu adevărat acum, totul începe să se transforme în verdeață după iarnă.

ADVERTISEMENT

Gospodinele se pregătesc de sărbătoare și fac curățenie în toată casa, din același motiv pentru care se cumpără și haine noi de Paște.

Și postul Paștelui, care este cel mai lung din an, are același scop. Trebuie să îi transforme pe oameni în versiunea lor mai bună, mai blândă, pentru că renunță la obiceiurile alimentare și nu numai, din dorința de transformare.

ADVERTISEMENT