Sporturi

De ce este Rafael Nadal mare favorit la Roland Garros 2019. Detalii inedite despre Open-ul Franţei la masculin

27.05.2019 | 21:58
De ce este Rafael Nadal mare favorit la Roland Garros 2019 Detalii inedite despre Openul Frantei la masculin

Cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros 2019, a început deja, iar unul dintre cei Trei fantastici din tenisul mondial masculin a păşit deja pe zgura pariziană pentru un meci oficial. Este vorba despre Roger Federer, care a trecut duminică de Lorenzo Sonego (73 ATP, 24 de ani), scor 6-2, 6-4, 6-4, după o partidă care a durat o oră și 42 de minute. Elveţianul nu mai jucase la Paris din 2015, atunci când a fost eliminat în sferturile de finală de compatriotul său, Stanislas Wawrinka.

Rafael Nadal, marele câştigător al tragerii la sorţi de la Roland Garros 2019

Rafael Nadal este deja considerat marele câştigător al acestei ediţii a Openului francez. Ibericul, câştigător a 11 titluri de Grand Slam la Paris, pare să aibă un traseu virtual favorabil. El îl întâlneşte în primul tur la Roland Garros pe germanul Yannick Hanfmann, locul 180 ATP, un adversar care teoretic nu are armele necesare pentru a-i pune probleme marelui campion iberic. Cel puţin 10 dintre cei 14 experţi ESPN au mers pe mâna lui Rafa pentru câştigarea celui de-al 12-lea său titlu la Paris.

Pe de altă parte, Novak Djokovic vine şi el cu o încredere foarte mare la Paris. Sârbul în vârstă de 32 de ani va juca în primul tur la Paris împotriva polonezului Hubert Hurkacz, locul 44 ATP, un adversar periculos, care va încerca fără doar şi poate să provoace surpriza turneului încă din runda inaugurală. Novak a câştigat pe zgură la Madrid, acolo unde l-a învins pe Tsitsipas, şi a disputat finala la Roma, unde a fost învins de Nadal.

Rafael Nadal, cu trofeul cucerit la Roland Garros în 2018

Wilander şi Cahill, opinii împărţite despre favoritul la câştigarea RG19

“Cred că tabloul masculin este mai deschis decât pot să îmi amintesc. Întotdeauna exista cineva care ar putea să îl bată pe Rafa, dar nu 15-20 de băieți și cred că pe măsură ce înaintăm în turneu sunt probabil 20 de jucători împotriva cărora va avea meciuri grele, cel puțin pe hârtie. Da, cred că generația tânără trebuie să vină din urmă, sunt o amenințare fiecare dintre ei: Tsitsipas, Medvedev, Auger Alliassime, evident Zverev la un anumit nivel este o mare amenințare și Thiem, jucătorul aflat între cele două generații”, a declarat Mats Wilander într-un interviu exclusiv pentru FANATIK.

De partea cealaltă, fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, este de părere că Novak Djokovic va triumfa pentru a doua oară în carieră la Open-ul francez. “Voi merge pe mâna lui Novak Djokovic. Joacă pentru a-şi câştiga propriul loc în istorie prin deţinerea celor patru trofee de Grand Slam de-odată pentru a doua oară în cariera lui. Forma lui de acum este incredibilă şi arată că este pregătit, atât fizic, cât şi mental, pentru a trece testul Roland Garros”, a declarat Darren Cahill pentru ESPN.

Ce spun Novak Djokovic, Rafael Nadal şi Roger Federer înainte de RG19

“Am o motivație extra să câștig anul acesta la Roland Garros pentru că aș deține toate cele patru titluri de Grand Slam, ceva ce am reușit în urmă cu trei ani. Asta îmi dă încredere că pot reuși din nou. Sper să am două săptămâni grozave, am încredere, însă nu va fi deloc ușor. Rafa este principalul favorit la câștigarea acestui titlu. Ar fi și nedrept să fie altcineva în această poziție. S-a impus aici de atâtea ori… adică, a pierdut de doar două ori pe zgura pariziană. Am un mare respect pentru el, desigur!”, a spus liderul mondial din ATP la conferinţa de presă de la Paris.

Novak Djokovic, cu trofeul cucerit la Roland Garros în 2016

“Nu mă interesează să fiu favorit. Mă interesează să să mă simt și să joc bine. Apreciez că voi (n.r. media) mă vedeți favorit, dar mai sunt și Dominic Thiem, Novak Djokovic, Roger Federer, Stefanos Tsitsipas… Singurul lucru care mă îngrijorează este starea mea și nivelul de competitivitate. Singurul favorit care contează este cel care pleacă acasă cu trofeul cel mare peste 2 săptămâni. M-am antrenat bine la Roland Garros și vreau să continui să mă pregătesc ca să fiu la un nivel bun”, a declarat campionul en-titre la Roland Garros.

“Nu știu dacă pot câștiga acest turneu. Este un semn de întrebare pentru mine. Mă simt în unele privințe ca la Australian Open 2017, sunt multe necunoscute. Simt că joc bine, dar este asta de ajuns pentru a-i învinge pe favoriții acestei suprafețe? Nu sunt sigur că răspunsul stă în racheta mea. Dar sper să pot ajunge departe în acest turneu și să joc bine împotriva jucătorilor de top. Am vrut să mă asigur că vin la Paris și sunt 100% pregătit”, a afirmat Roger Federer la Paris.

Roger Federer, cu trofeul cucerit la Roland Garros în 2009