Life

De ce este util capacul din sticla de ulei. Nu trebuie să-l scoți niciodată

Capacul din sticla de ulei este foarte util din mai multe puncte de vedere. Iată de ce nu ar trebui să-l scoți niciodată.
06.02.2023 | 22:34
De ce este util capacul din sticla de ulei Nu trebuie sal scoti niciodata
De ce e util capacul din sticla de ulei. Sursa foto: Freepik/user3802032
ADVERTISEMENT

Capacul din sticla de ulei are mai multe utilități, despre care multe persoane nu știu. Deși acest aliment este unul dintre cele mai cumpărate și folosite în bucătărie, puțini sunt cei care țin cont de utilitatea capacului.

De ce este util capacul din sticla de ulei. nu ar trebui scos niciodată

Uleiul e folosit în mâncare de majoritatea persoanelor. Este un un ingredient nelipsit dacă vrei ca anumite preparate să-ți iasă ca la carte. De exemplu, acest aliment este esențial mai ales pentru cartofii prăjiți.

ADVERTISEMENT

Toată lumea cumpără ulei, însă nu multe persoane știu la ce folosește capacul din interiorul acestora. De altfel, acest detaliu nu este unul luat în calcul de majoritatea oamenilor.

Puțini știu că acest capac are și o altă utilitate, de care mulți nu știu. Datorită unui clip video care circulă în mediul online, multe persoane au aflat la ce mai folosește acest obiect.

ADVERTISEMENT

Inelul de plastic din jurul capacului este foarte important în păstrarea uleiului, astfel încât acesta este protejat și nu iese prin dopul sigilat, ajungând să curgă în cantități mici.

Se întâmplă, de multe ori, ca oamenii să pună o cantitate mai mare de ulei de cât au nevoie la mâncare, iar acest lucru le-ar putea ruina preparatul.

ADVERTISEMENT

Această dezvăluire a fost făcută în cadrul unui clip video postat pe Tik Tok. Utilizatorii au lăsat în număr mare comentarii, mulți fiind uimiți de această descoperire.

În schimb, alții au spus că scopul dopului din interior este să prevină scurgerile de ulei din sticlă. Totodată, un alt scop al dopului este să demonstreze că sticla nu a mai fost folosită și de altcineva înainte.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dopul are și rolul de a încetini scurgerea uleiului din sticlă, după cum a mai menționat cineva în secțiunea de comentarii, notează spynews.ro.

Având în vedere că acest aliment nu trebuie folosit în cantități mari, aceasta ar fi o explicație plauzibilă a utilității dopului din interiorul sticlei.

ADVERTISEMENT