News

De ce Facebook și Instagram pică în mod constant. Adevărul despre ce se întâmplă la Meta

Facebook și Instagram încep să enerveze tot mai multă lume, în condițiile în care cele două rețele de socializare dau tot mai multe rateuri și au foarte multe probleme tehnice.
13.04.2024 | 16:25
De ce Facebook si Instagram pica in mod constant Adevarul despre ce se intampla la Meta
De ce Facebook și Instagram pică în mod constant. Adevărul despre ce se întâmplă la Meta
ADVERTISEMENT

Experții au vorbit despre principalul motiv care duce la întreruperea constantă a produselor Meta, iar lucrurile au toate șansele să se înrăutățească în viitor. De la începutul anului 2024, Instagram și Facebook au fost căzute deja de 33 de ori. Cel mai grav, aceste căderi nu sunt cauzate de hackeri, o mare bulină neagră pentru Meta.

De ce Facebook și Instagram pică în mod constant

Conform Daily Mail, cei de la Meta au dezvoltat un produs mult prea complex, un sistem care nu mai are cum să funcționeze, mai ales că firma vrea să reducă personalul. Experții avertizează că problemele se vor agrava, cum este și cazul doctorului în securitate cibernetică Junade Ali, cel care nu vede cu ochi buni viitorul Facebook sau Instagram.

ADVERTISEMENT

”Ceea ce se întâmplă este că există aceste sisteme moștenite, sisteme vechi la Meta, pe care oamenii nu au timp să le repare”, a explicat acesta. Meta a crescut asemeni unui balaur care a înghițit totul în cale, inclusiv servicii precum Instagram și WhatsApp, iar aceastea comunică prin ceea ce se numește API, o interfață de programare a aplicațiilor.

Problema e că acest sistem API permite întregului sistem să funcționeze ca un întreg, iar dacă ceva nu funcționează bine consecințele sunt devastatoare pentru întreg sistemul. Astfel se produc efecte în cascadă, care duc la întreruperi catastrofale care sunt remarcate ușor de toată lumea care folosește produsele Meta.

ADVERTISEMENT

Adevărul trist despre ce se întâmplă cu produsele Meta

De exemplu, în 5 martie și 3 aprilie 2024, Facebook, WhatsApp sau Instagram au fost căzute simultan timp de două ore, iar utilizatorii de Threads și de VR Meta Quest nu vor fi scutiți de acest deranj în viitor. Meta se mulțumește de obicei să comenteze sec orice incident major, vorbind despre ”probleme tehnice”, remarcă specialiștii.

Interesant, deși întreruperile au fost mereu catalogate drept ”întreruperi ale serverului”, serverele Meta nu au căzut niciodată. Angelique Medina, șefa al serviciului de informații Cisco Thousand Eyes crede că aceste probleme au fost cauzate de lansarea unei actualizări a Meta care a interacționat foarte prost cu toată infrastructura.

ADVERTISEMENT

Experții nu sunt deloc optimiști în privința îmbunătățirii acestor sisteme în viitor, iar expertul în securitate cibernetică James Bore crede că vor exista probleme foarte mari pentru Meta. ”Nu se vor îmbunătăți, nu va fi niciodată mai bine decât este acum.

Meta va continua să crească necontrolat și va continua să se descompună și să devină mai fragilă, cu mai multe eșecuri… Oamenii își vor pierde încrederea și, în cele din urmă, bănuiesc că va dispărea pur și simplu”, a explicat acesta.

ADVERTISEMENT

Între timp, Meta a concediat aproximativ 10.000 de angajați și vrea să mai concedieze 11.000, pentru că nu mai face față costurilor ridicate cu personalul. Așadar, în aceste condiții e greu de crezut că serviciile Meta se vor îmbunătăți și vor oferi oamenilor o platformă de încredere pentru viitorul îndepărtat.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e...
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară,...
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară, începând cu ora 12.00. Avertizarea emisă de ANM
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Prețul carburanților. Surprize pentru șoferi, la pompă
Prețul carburanților. Surprize pentru șoferi, la pompă
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării