Life

De ce funcționează mai greu routerul Wi-Fi vara. Greșeala pe care multe persoane o fac, fără să își dea seama

De ce funcționează mai greu routerul Wi-Fi vara? Poate ai observat și tu acest lucru însă nu ai putut să înțelegi care este cauza.
03.07.2024 | 10:20
De ce functioneaza mai greu routerul WiFi vara Greseala pe care multe persoane o fac fara sa isi dea seama
De ce funcționează mai greu routerul Wi-Fi vara. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Ți se pare că routerul Wi-Fi funcționează mai greu vara? Asta este o realitate, iar totul se întâmplă din cauza unor mici detalii. Ce să faci ca să remediezi problema și să te bucuri de o viteză constantă la internet?

De ce funcționează mai greu routerul Wi-Fi vara

Toată lumea își dorește să nu aibă probleme când vine vorba de conexiunea la internet. Sunt persoane care lucrează de acasă, în timp ce altele au de îndeplinit alte sarcini care ne necesită o conexiune cât mai bună.

ADVERTISEMENT

Și poate ai observat și tu că vara, routerul Wi-Fi funcționează mai greu. Care este motivul? Înainte de toate trebuie cunoscut faptul că unele obiecte prezente lângă acest dispozitiv pot afecta viteza la internet.

Tocmai din acest motiv, este bine să știm unde să așezăm routerul Wi-Fi pentru o viteză optimă. Totodată, poate nu știai, dar canicula nu se resimte doar în rândul oamenilor, ci și în rândul tehnologiei.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă unele dispozitive stau prea mult în căldură, ori sunt expuse direct la soare, vor avea probleme. De altfel poate si observat asta în cazul telefonului tău, atunci când mergi la plajă sau l-ai uitat în soare.

Unde să nu îl așezi niciodată

De ce funcționează mai greu routerul Wi-Fi vara? Din aceleași motive. La fel ca și telefoanele, sau tabletele și acest dispozitiv poate ceda în condiții de căldură extremă. Astfel, modul în care depozitezi routerul Wi-Fi poate face toată diferența, potrivit unui expert de la USwitch.com.

ADVERTISEMENT

“Telefoanele mobile și routerele au un hardware încorporat care le ajută să se răcorească, dar există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta”, a explicat expertul în telecomunicații Sabrina Hoque, conform The Sun.

Astfel, pentru a evita aceste probleme, e bine în primul rând să pui routerul în cea mai răcoroasă cameră din casă. Ideal ar fi pe perete și nicidecum pe pervaz, unde lumina soarelui ajunge direct.

ADVERTISEMENT

“Ca regulă generală, lumina directă a soarelui poate avea adesea un efect dăunător asupra tehnologiei tale”, spune Sabrina. Aceasta precizează că e bine să și verificăm dispozitivul, asfel încât să ne dăm seama dacă s-a încins sau nu.

Un alt sfat venit din partea experților e legat de ce punem în jurul routerului. Semnalul poate fi afectat de anumite obiecte. Iar aici vorbim atât de cărți, ori alte lucruri care stau pe rafturile mobilierului nostru.

ADVERTISEMENT