Fotbal intern

De ce i-a reziliat FCSB contractul lui Filipe Teixeira înainte de finalul sezonului!

20.12.2018 | 21:45
De ce ia reziliat FCSB contractul lui Filipe Teixeira inainte de finalul sezonului

LPF a publicat pe site-ul oficial anunțul legat de încetarea raporturilor între mijlocașul portughez și formația roș-albastră. FANATIK a aflat de ce i-a reziliat FCSB contractul lui Filipe Teixeira exact înainte de finalul sezonului, chiar dacă acest lucru a atras după sine imposibilitatea legală de a mai juca partida cu CFR Cluj.

Fotbalistul lusitan era oricum accidentat, astfel că Valeriu Argăseală și ceilalți oameni din club au găsit această portiță pentru a regla conturile cu Teixeira. Ce stă în spatele acestei decizii.

De ce i-a reziliat FCSB contractul lui Filipe Teixeira înainte de finalul sezonului! Le-a fost frică că nu se mai întoarce!

Joi dimineață, pe site-ul LPF, a apărut informația legată de situația mijlocașului în vârstă de 38 de ani. “De Andrade Teixeira Filipe VS. FC FCSB – Încetare raporturi contractuale – Admite cererea. Constată încetarea raporturilor contractuale dintre părți, prin acordul părților, începând cu data pronunțării prezentei. Irevocabilă”, se arăta în comunicatul LPF. În fapt, Teixeira nu a fost dat afară de FCSB. Acordul s-a încheiat pentru că lusitanul avea o clauză în vechea înțelegere conform căreia, dacă echipa nu ajunge în cupele europene, acordul se rupe automat.

Această informație a fost făcută publică, în mod surprinzător, de Emilian Hulubei, președintele AFAN, care a dezvăluit ceea ce ar trebui să fie o clauză secretă din contractul unui fotbalist: “Teixeira avea contract până în vară, dar avea o clauză prin care în cazul în care echipa nu se califica în cupele europene înțelegerea putea fi reziliată de comun acord, în iarnă. Este în negocieri, probabil va semna noul contract atunci când se va întoarce din vacanță, în ianuarie. Din câte am văzut și Steaua îl dorește și el își dorește să continue la Steaua. El se află momentan în Portugalia, la recuperare”, a declarat Hulubei.

Filipe Teixeira
Filipe Teixeira este accidentat și nu putea să joace în partida cu CFR Cluj

De ce i-a reziliat FCSB contrcactul lui Filipe Teixeira înainte de finalul sezonului? FANATIK a aflat că decizia a fost luat din mai multe motive. Fiind accidentat, Teixeira nu ar fi putut oricum juca împotriva celor de la CFR, astfel încât ruperea contractului acum, care îi aduce imposibilitatea legală de a mai evolua până la reluarea campionatului, nu îl afectează. Apoi, cel mai important, din informațiile noastre, steliștilor le-a fost teamă ca Teixeira să nu se răzgândească și să renunțe la FCSB.

Cum înțelegerea anterioară se termina automat, dacă nu și-ar fi prelungit de acum contractul, portughezul ar fi putut decide să se retragă. Mijlocașul are 38 și a fost destul de măcinat în ultima perioadă de accidentări, dar oficialii roș-albaștrilor sunt convinși că experiența lui poate fi decisivă în lupta pentru titlu. Astfel, Teixeira este „obligat” să revină la FCSB, cu care va avea un contract până în vara lui 2020, dar cu o clauză identică precum cea din acordul anterior, legat de calificarea în grupele cupelor europene.

Gigi Becali îi umblă și la salariu, dar îi dă bonusuri mai mari!

Rămânerea lui Filipe Teixeira la FCSB se produce în condiții avantajoase pentru Gigi Becali. Patronul roș-albaștrilor a fost de acord să îi ofere un an și jumătate de contract lusitanului, dar s-a asigurat că îi va plăti un salariu mai mic decât până acum. Astfel, prin noua înțelegere Teixeira va primi o leafă de 15.000 de euro pe lună.

Filipe Teixeira
Filipe Teixeira sare la cap cu un adversar de la Iași

Până în acest moment, portughezul încasa 20.000 de euro lunar, fiind printre cei mai bine plătiți fotbaliști din echipa lui Nicolae Dică. În acest condiții, Becali nu riscă foarte mult în cazul în care randamentul mijlocașului va scădea semnificativ. Îl va plăti maximum până în iarna lui 2019 și la un salariu ajuns deja mediu în rândul jucătorilor FCSB.