News

De ce i s-a dublat pedeapsa lui Sorin Oprescu. Cine sunt judecătoarele care l-au trimis după gratii pe fostul primar

Sorin Oprescu revine după gratii. Fostul edil a primit o condamnare la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare. Cine sunt judecătoarele care i-au dublat sentința finală față de cea inițială.
13.05.2022 | 15:39
De ce i sa dublat pedeapsa lui Sorin Oprescu Cine sunt judecatoarele care lau trimis dupa gratii pe fostul primar
De ce i-a fost dublată pedeapsa lui Sorin Oprescu. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sorin Oprescu fost condamnat definitiv, vineri, 13 mai, de Curtea de Apel Bucureşti, la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare.

De ce i-a fost dublată pedeapsa lui Sorin Oprescu

Fostul primar general al Capitalei este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracțional organizat şi abuz în serviciu.

ADVERTISEMENT

Sentința de vineri a fost dată în dosarul în care Sorin Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Într-o primă fază, Tribunalul București l-a condamnat pe Oprescu, în mai 2019, la 5 ani şi 4 luni închisoare.

ADVERTISEMENT

Această pedeapsă a fost mărită de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni. Motivul: în luna ianuarie 2022, judecătorii de la CAB au schimbat încadrarea juridică în dosar.

Astfel, Oprescu a fost judecat pentru ”infracțiunea de constituire de grup infracțional organizat, în variantă agravantă”, ceea ce a dus la o pedeapsă dublă., notează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Cine sunt judecătoarele de la CAB care au luat decizia

Soarta fostului edil a fost decisă de două judecătoare: Claudia Jderu și Daniela Panioglu au dat condamnarea de 10 ani și 8 luni de închisoare în dosarul de luare de mită.

În același caz, judecătorul Mihai Valentin a considerat, în opinie separată, că Oprescu trebuie condamnat la 6 ani de închisoare, conform G4Media.

ADVERTISEMENT

Una dintre judecătoarele care l-au condamnat pe Oprescu are la activ ”victime” celebre din politica internă.

Conform aceleiași surse, Claudia Jderu le-a condamnat la 8 ani, respectiv 5 ani de închisoare, pe Elena Udrea şi Ioana Băsescu în dosarul campaniei electorale de la alegerile din 2009.

De această condamnare se leagă un episod celebru din 2021, atunci când Udrea a blestemat-o pe judecătoarea Jderu.

Aceeași judecătoare a făcut parte și din completul care l-a trimis după gratii pe fostul membru PSD Viorel Hrebenciuc, condamnat la 3 ani cu executare în dosarul Giga TV.

ADVERTISEMENT