De ce ies amare vinetele gătite. Greșelile uriașe pe care gospodinele le fac în bucătărie, dar și cum le poți evita pentru a avea preparate culinare de nota zece. Aruncă un ochi în rândurile de mai jos și nu vei regreta!
Vinetele se numără printre unele dintre cele mai iubite legume. Ele pot fi gătite în foarte multe feluri, de la salate până la plăcinte.
În plus, se păstrează foarte bine la borcane în sezonul rece, atât întregi, cât și feliate. De asemenea, fiecare legumă în parte se poate ține învelită într-un ziar sau hârtie moale.
1. Unul dintre motivele pentru care ajung să fie amare este faptul că în produsul final se regăsește foarte multă coajă. Aceasta are multe oligoelemente și vitamine benefice, dar din păcate, poate strica mâncarea.
2.O altă greșeală făcută des de gospodine este că nu feliază vinetele. E foarte important să fie lăsate într-un litru de apă cu o lingură de sare pentru aproximativ 30 de minute.
Deasupra lor se adaugă o greutate pentru a le presa și pentru a sta în lichid suficient. În felul acesta amărăciunea va dispărea fără prea mari dureri de cap. La final se clătesc într-un jet cu apă rece.
3.A treia greșeală făcută frecvent de femei este și faptul că legumele nu sunt stropite cu sare. În cazul acesta vinetele trebuie neapărat să fie tăiate pe jumătate și lăsate să se odihnească preț de 20 de minute.
După ce a trecut timpul se spală foarte bine în apă rece. Ulterior, se poate trece la următorul pas, și anume gătirea lor.
4.În cazul nu ai ținut cont de niciunul dintre sfaturile de mai sus și mâncarea este pe foc, dar are un gust amar, atunci trebuie să reglezi totul din mers. Condimentele sunt de un real ajutor, la fel și sosul iute.