Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

De ce îi convine Slovaciei o remiză împotriva României! O victorie a Belgiei îi pune pe adversari în mare pericol

În spaţiul public se vehiculează un rezultat de egalitate care ar duce, la braţ, România şi Slovacia în optimi. Şi adversarilor le convine remiza din mai multe motive.
26.06.2024 | 15:30
De ce ii convine Slovaciei o remiza impotriva Romaniei O victorie a Belgiei ii pune pe adversari in mare pericol
De ce îi convine Slovaciei o remiză împotriva României! O victorie a Belgiei îi pune pe adversari în mare pericol. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România – Slovacia se dispută miercuri, de la ora 19:00, pe stadionul din Frankfurt. Este ultima etapă din cea mai echilibrată grupă de la Euro, în care toate cele patru formaţii au câte 3 puncte.

Egalul dintre România şi Slovacia califică la braţ cele două echipe!

“Tricolorii” conduc la golaveraj şi sunt într-o postură foarte bună în lupta pentru calificare. În spaţiul public, imediat după încheierea etapei a doua din faza grupelor s-a vehiculat varianta unui egal, care să ducă ambele echipe în optimile de finală.

ADVERTISEMENT

Au apărut diverse scenarii şi riscurile aferente unui egal stabilit în teren de jucătorii celor două echipe care să nu rişte o eventuală eliminare. Pentru că e posibil să iei gol în final de meci şi să te trezeşti în afara calificării.

Toate aceste calcule depind şi de celălalt meci al grupei, Belgia – Ucraina, iar singurul scenariu în care România şi Slovacia nu depind în niciun fel de rezultatul celuilalt meci este rezultatul de egalitate.

ADVERTISEMENT

Slovacii sunt cu cuţitul la os dacă bate Belgia! O înfrângere cu România îi elimină de la Euro

Dar, de ce ar vrea slovacii să se termine egal? În condiţiile în care Belgia va învinge Ucraina, riscurile sunt mai mari pentru Slovacia. Noi suntem calificaţi în acest scenariu chiar şi cu o înfrângere, de pe locul trei.

În schimb, slovacii sunt cu cuţitul la os pentru că o eventuală înfrângere cu România îi trimite direct pe locul patru, necalificant. O să rişte tot slovacii în meciul cu noi doar pentru a obţine primul loc în grupă şi un adversar mai abordabil în optimi?

ADVERTISEMENT

Locul 1 e singurul care oferă un adversar abordabil! Franţa şi Spania pentru locurile doi şi trei

Un rezultat de egalitate ne trimite în proporţie de peste 80% la un duel cu Franţa în optimile de finală. Ocupanta locului trei din grupă va evolua împotriva Spaniei. Singurul avantaj clar este pentru câştigătoarea grupei, care va evolua împotriva unei echipe de pe locul trei.

Dar, vor risca slovacii o calificare pe care o au la îndemână cu un egal pentru a forţa victoria împotriva României? “Tricolorii” au demonstrat la meciul cu Ucraina că pot contraataca tăios şi au oricând capacitatea de a marca.

ADVERTISEMENT

Un egal cu Slovacia nu înseamnă blat, ci doar asigurarea unui loc în optimile de finală pentru cele două echipe. Un scenariu similar a fost în grupa C, acolo unde Anglia nu a forţat cu Slovenia atâta timp cât era câştigătoare de grupă şi Danemarca s-a mulţumit să se apere în faţa Serbiei, atâta timp cât remiza albă însemna calificarea.

Adversari optimi în funcţie de clasarea în grupa E: 

  • Locul 1 – Slovenia
  • Locul 2 – Franţa 
  • Locul 3 – Spania

“Cum să nu semnez pentru un egal cu Slovacia? Nu are nicio logică să riscăm. Trebuie să fie un joc al siguranţei, trebuie să fim inteligenţi”, Mihai Stoichiţă, director tehnic FRF

ADVERTISEMENT
1,98 este cota Betano pentru „X” la Slovacia - România de la Euro 2024