Life

De ce Kate Middleton și Regina Consoartă Camilla poartă roșu la evenimente regale. Misterul a fost spulberat

Motivul misterios din care Kate Middleton și Regina Consoartă Camilla s-au afișat, îmbrăcate în ținute roșii, la evenimente recente.
09.02.2023 | 10:15
Kate Middleton si Camilla, în roșu la evenimente regale. Sursa foto: Daily Express, Town & Country Magazine/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, și Regina Consoartă Camilla au fost din nou în centrul atenției, în aceste zile. Cele două s-au afișat, la evenimente regale, îmbrăcate în ținute de un roșu aprins. O astfel de apariție ar avea o explicație, potrivit experților în design vestimentar.

Kate Middleton și Regina Consoartă Camilla, surprinse din nou, în roșu, la evenimente regale. Care este motivul

Săptămâna trecută, mai exact, membrele familiei regale britanice, au fost surprinse în roșu, din cap până în picioare, în timpul ieșirilor publice oficiale. Kate Middleton a optat pentru un costum în această culoare, semnat de Alexander McQueen, fiind însoțită de soțul ei, prințul William. Acesta a avut un constum bleomarin, asortat cu o cămașă albă, o cravată roșie și o pereche de pantofi negri.

ADVERTISEMENT

Kate Middleton a avut roșii chiar și pantofii și geanta din mână și a atras toate privirile celor prezenți. Mulți au remarcat, de altfel, și costumul bine mulat pe corpul ducesei de Cambridge. Ea și prințul William au asistat la un eveniment găzduit de Centrul Fundației Regale pentru Copilăria Timpurie la BAFTA, organizat în Londra.

În ceea ce o privește pe Camilla, soția Regelui Charles al III-lea, ea a mai purtat o rochie la fel ca cea din imaginile de mai sus, modelul fiind printre preferatele sale. Creația actuală îi aparține designerului britanic Fiona Clare. Ținuta și-a asortat-o cu o geantă neagră, de la Channel, și o pereche de cizme cu toc, cu fermoar, potrivit Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Regina consoartă a fost prezentă marți la un eveniment oficial, în cadrul căreia i-a decorat cu medalii pe soldații de la Batalionul 1, de la Cazarma Lille. Fapta sa a fost apreciată, dar mai ales costumația, observându-se faptul că are gusturi rafinate și clasice, în același timp.

Ce vor să demonstreze Kate Middleton și Camilla prin ținutele lor roșii

Amanda Matta, cunoscută în Marea Britanie pentru opiniile la adresa familiei regale, spune că roșu simbolizează multă fermitate, determinare și optimism la Palatul Buckingham. Femeile de aici ar face un ”efort de a proiecta încredere în sine și siguranță”.

ADVERTISEMENT

Kate Middleton și Camilla ar fi intenționat, de asemenea, prin vestimentațiile lor roșii să demonstreze că-și păstrează demnitatea și că familia regală britanică este ”pe un teren solid”, în urma evenimentelor marcante, din ultimele săptămâni și luni: moartea Reginei Elisabeta a II-a și scandalul iscat de prințul Harry, prin publicarea cărții autobiografice, ”Rezervă”.

Amanda Matta a mai remarcat faptul că cele două au încercat și o ”modalitate fabuloasă de a face din munca lor regală un subiect de conversație”, dar și că ”moda regală, în general, are o simbolistică foarte clară”. De altfel, în trecut și prințesa Diana a purtat foarte mult roșu, dar și Meghan Markle.

ADVERTISEMENT

Totodată, Meghan Markle a obișnuit să poarte mai puțin roșu, cât timp a fost în sânul familiei regale britanice. Ducesa de Sussex chiar a explicat la un moment dat că purta tonuri neutre, uneori, în mod intenționat, pentru a fi diferită față de rudele partenerului său.

ADVERTISEMENT