Sport

De ce l-a lăsat Viktoria Plzen pe Zdenek Ondrasek la FCSB: ”Cea mai bună soluţie pentru ambele părţi”

Zdenek Ondrasek este noul ”om de gol” al FCSB, iar FANATIK a anunţat în exclusivitate că cele două părţi au ajuns la o înţelegere.
23.06.2021 | 01:04
De ce la lasat Viktoria Plzen pe Zdenek Ondrasek la FCSB Cea mai buna solutie pentru ambele parti
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunţat în exclusivitate că Gigi Becali s-a înţeles cu Zdenek Ondrasek, iar atacantul ceh va ajunge miercuri în cantonamentul FCSB.

La scurt timp după parafarea înțelegerii au apărut și primele reacții din tabăra cehilor. Antrenorul Viktoriei Plzen, Michal Bilek, a explicat pentru  isport.cz și motivele pentru care fotbalistul de 32 de ani nu mai intra în planurile de viitor ale clubului.

ADVERTISEMENT

De ce l-a lăsat Viktoria Plzen pe Zdenek Ondrasek la FCSB: ”Atacanții trebuie să marcheze”

Transferat de Viktoria Plzen în septembrie 2020, Zdenek Ondrasek a jucat un singur sezon pentru fosta campioană a Cehiei.

În campionatul recent încheiat, atacantul a înscris 5 goluri în cele 30 de meciuri în care a evoluat pentru Viktoria, prea puțin pentru așteptările tehnicianului Michal Bilek, numit în funcție la începutul lunii mai.

ADVERTISEMENT

”Ondrasek a primit permisiune de a-și căuta un alt club pentru că Tomas Chory se întoarce din împrumut, de la Zulte Waregem. Am fi avut trei atacanți de același profil, așa că am decis să renunțăm la Ondrasek.

Eu sunt aici doar de o lună, dar e clar că toți atacanții trebuie să marcheze. A avut un start bun, dar Jean-David Beauguel i-a luat fața și a obținut locul de titular.

ADVERTISEMENT

Ondrasek n-a mai fost titular obișnuit și i-a fost tot mai greu. A fost cea mai bună soluție pentru ambele părți”, a spus pentru sursa citată, Michal Bilek, antrenorul Viktoriei Plzen.

Cine este Zdenek Ondrasek, noul atacant al FCSB

Atacantul pentru care Gigi Becali a insistat să fie transferat de FCSB, Zdenek Ondrasek, are 32 de ani și a jucat de-a lungul carierei pentru Ceske Budejovice, FK Caslav, Tromso, Wisla Cracovia și FC Dallas.

ADVERTISEMENT

În ultimul sezon, petrecut la Viktoria Plzen, a fost folosit în 36 de meciuri și a marcat șapte goluri, în toate competițiile.

Vârful de 1.86m are și șapte meciuri la echipa națională a Cehiei, la care a debutat în octombrie 2019, când marca un gol decisiv contra Angliei (2-1), într-o partidă din preliminariile EURO 2020.

Cehul a fost golgeterul Norvegiei în 2012, când a marcat 14 goluri în 29 de meciuri. La finalul sezonului, oficialii Viktoriei Plzen au anunţat că vor renunţa la mai mulţi jucători, iar printre aceştia s-a numărat şi Zdenek Ondrasek.


  • (P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,75. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT