Sport

De ce l-a preferat Edi Iordănescu pe Coman în locul lui Maxim sau Mitriță: „Important e să vină cu toată dorința și să nu aibă rețineri”. Video

Edi Iordănescu a spus de ce l-a preferat pe Florinel Coman în locul lui Alex Maxim sau Alex Mitriță pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia.
22.09.2022 | 19:36
De ce la preferat Edi Iordanescu pe Coman in locul lui Maxim sau Mitrita Important e sa vina cu toata dorinta si sa nu aiba retineri Video
De ce l-a preferat Edi Iordănescu pe Coman în locul lui Maxim sau Mitriță. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Selecționerul României a spus că i-a întins o mână căpitanului FCSB-ului, de la care se așteaptă să aibă un impact instant pentru echipa națională.

De ce l-a preferat Edi Iordănescu pe Coman în locul lui Maxim sau Mitriță

Edi Iordănescu a vorbit înainte de partida cu Finlanda și a spus motivul pentru care l-a preferat pe Florinel Coman în locul lui Maxim sau Mitriță:

ADVERTISEMENT

„Cu Maxim am avut mai multe discuții de când am preluat echipa națională, e un caracter foarte frumos și un băiat extraordinar. Mitriță e și el un jucător cu ștate vechi la națională, inclusiv în mandatul meu.

Vom avea timp după această acțiune să discutăm nominal despre fiecare jucător în parte. Pe lângă talent și forma de moment, pentru mine, un criteriu important e ca jucătorii să vină la națională cu toată dorința și să nu aibă rețineri”.

ADVERTISEMENT

„Maxim a avut în iunie un comportament deosebit în cadrul grupului, din păcate au fost unii jucători, care au decis că nu mai vor să continue la naționala României.

Referitor la Florinel Coman, din punctul meu de vedere e un jucător care poate ajuta România pentru Campionatul European.

ADVERTISEMENT

Îl știu bine, îi cunosc bine potențialul. E o mână întinsă din partea mea pentru Florinel Coman și așteptarea mea e mare, adică să dea totul pentru echipa națională în scurt timp. Asta îmi doresc.

Pentru mine, jucătorii care ajung la națională sunt cei mai buni și așteptările mele sunt cele mai mari. Aștept din partea lor cel mai bun comportament, cea mai mare dăruire și să fie la cel mai înalt nivel”, a mai spus selecționerul României.

ADVERTISEMENT

„Am impus mereu reguli!”

Edi Iordănescu a continuat și a vorbit despre probelemele de lot ale „tricolorilor”, dar și despre dorința lui la finalul campaniei din Nations League:

ADVERTISEMENT

„Am impus mereu reguli și am încercat să construiesc un mediu profesionist. La fel am făcut și când am venit la echipa națională.

Nu e o problemă că avem din păcate mulți jucători care nu sunt la nivelul pe care l-aș dori. Avem mulți jucători care evoluează în străinătate, dar în ligile inferioare și nici acolo nu își câștigă postul de titular. E o problemă care îmi dă bătăi de cap.

Am mare încredere pentru că am identificat potențialul imens la ei și am mare încredere că pot face trecerea la un nivel clar superior. Avem jucători tineri și jucători cu experiență, dar nu avem jucători cu experiență europeană. Din păcate, jucătorii care vin din străinătate nu sunt implicați în cupele europene”.

„Aș mai adăuga un amănunt. Suntem o echipă în formare spre deosebire de adversarul nostru de mâine, care e o echipă definită, cu un selecționer care e angrenat de 12 ani în cadrul echipei naționale și care are jucători care au evoluat recent la un turneu final.

Am început să identific lucrurile. Ei au început să înțeleagă ce îmi doresc eu de la echipă. Pun presiune pe ei, pe atitudinea lor și vrem să obținem un rezultat bun și când tragem linia la această acțiune să avem un loc cât mai bun în clasament, să primim niște răspunsuri bune.

Îmi doresc puncte și îmi doresc să rămânem cu speranță. E un lucru pe care toți suporterii echipei naționale îl așteaptă.

E cel mai puțin importat lucru viitorul meu, mereu primează echipa națională. Când antrenezi ești mereu în pericol.

Deian e puțin înainte de Stanciu, dar nici el nu are minute jucate. Așteptam cu speranțe aceste meciuri, eu sunt aici să caut soluții, nu scuze. Nu ne putem indispensa de jucători importanți pentru noi. Suntem pregătiți de un meci greu și trebuie să arătăm potențialul”, a mai spus selecționerul.