News

De ce Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au plecat fără Florin Cîțu în Ucraina. “A fost o decizie pe care am luat-o cu premierul”

Marcel Ciolacu, liderul PSD și președinte al Camerei Deputaților, a explicat de ce Florin Cîțu nu a mers alături de el și premierul Nicolae Ciucă, marți, în Ucraina.
28.04.2022 | 11:44
De ce Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca au plecat fara Florin Citu in Ucraina A fost o decizie pe care am luato cu premierul
De ce premierul și Marcel Ciolacu au vizitat Ucraina fără Florin Cîțu. Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a explicat de ce Florin Cîțu, al doilea om în stat, a mers separat în Ucraina, și nu alături de el și premierul Nicolae Ciucă. Liderul Senatului s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski, miercuri, la o zi după vizita la Kiev a liderului PSD și a șefului Guvernului.

Marcel Ciolacu explică de ce a mers doar alături de premierul Nicolae Ciucă,  în Ucraina, fără Florin Cîțu

Președintele Camerei Deputaților a spus că a hotărât cu premierul României ca Florin Cîțu să meargă în Ucraina, cu o altă delegație, cu președinți de parlamente europene. De altfel, Ciolacu a dezvăluit că cu câteva ore înainte de a se deplasa în țara vecină a purtat o discuție la telefon cu liderul Senatului.

ADVERTISEMENT

”A fost o decizie pe care am luat-o împreună cu premierul, nu vă pot ascunde faptul că a fost informat şi preşedintele României, domnul prim-ministru având un mandat de la preşedinte.

A fost un semnal clar, pentru că atât eu, cât şi domnul prim-ministru, în afară de funcţiile în stat, eu sunt preşedintele PSD, iar premierul preşedintele PNL, a fost un semnal, fiindcă Parlamentul reprezintă voinţa poporului, am fost cu o majoritate parlamentară şi politică în Ucraina, fiind în aceeaşi delegaţie de peste 65% din Parlament (…)

ADVERTISEMENT

Am avut o discutie cu cateva ore inainte cu el, la telefon”, a explicat Marcel Ciolacu, jurnaliștilor, într-o declarație de presă.

Va trimite România armament Ucrainei? Ce spune Marcel Ciolacu

Liderul PSD a făcut declarații și despre vehiculațiile potrivit cărora România urmează să livreze arme Ucrainei în lupta cu Rusia.

ADVERTISEMENT

”A fost această discutie, cum este normal sa avem. Sunt ferm convins ca Romania va fi pregatita, daca vom face acest lucru”, a mai afirmat președintele Camerei Deputaților.

Maia Sandu ar putea veni în România, în urma incidentelor din Transnistria

Întrebat și despre incidentele din ultimele zile din Transnistria, liderul PSD este de părere că se încearcă crearea unei noi zone de conflict și a anunțat o întâlnire cu Maia Sandu, președinta Republicii Moldova. Întrevederea va avea loc în România.

ADVERTISEMENT

”A fost mai mult o provocare de a atrage o zona de conflict noua. Cred ca in curand vom face o intalnire cu presedintele R. Moldova. Cred ca va avea loc in Romania”, a mai detaliat Ciolacu.

ADVERTISEMENT