Sport

De ce mizează Germania pe veterani la Euro 2020?

Germania se va baza pe veterani la Euro 2020, selecționerul Joachim Low nefiind dispus să schimbe generațiile la acest turneu final.
04.06.2021 | 22:59
De ce mizeaza Germania pe veterani la Euro 2020

Germania se pregătește să debuteze la Campionatul European de fotbal în  cantonamentul de la Seefeld.

Naționala „panzerelor” are în program două jocuri de verificare, cu Danemarca, terminat miercuri seară cu scorul de 1-1, și cu Letonia, pe 7 iunie.

Selecționerul Joachim Low este tot mai des confruntat cu întrebarea legată de readucerea în lot a veteranilor Mats Hummels, fundaș de 32 de ani, și Thomas Muller, atacant de 31 de ani. Asta în condițiile în care Spania pregătește un schimb de generații și l-a lăsat acasă pe veteranul Sergio Ramos, 35 de ani, care era și căpitanul echipei.

Joachim Low mizează pe veterani la Euro 2020. El ține cont doar de forma de moment a jucătorilor

Joachim Low, care a anunțat că părăsește naționala după acest turneu final indiferent de rezultat, susține că nu și-a propus să schimbe liniile și amintește că a încercat să facă o selecție care să țină cont de forma de moment a fotbaliștilor.

„Blocul Bayern Munchen” trebuie păstrat cât se poate de intact. Iar asta s-a văzut la amicalul cu Danemarca, scor 1-1, când Muller a refăcut în atac trio-ul de la Bayern, cu Sane și cu Gnabry. Gruparea bavareză are 9 titluri consecutive în Bundesliga.

Chiar dacă joacă acum la Borussia Dortmund, Hummels a trecut pe la Bayern, de unde a plecat în 2019, și cunoaște jocul echipei bavareze. Așadar, totul în naționala Germaniei se face în ”stilul Bayern”.

Manuel Neuer e convins că Germania poate învinge orice adversar

Manuel Neuer, liderul celor de la Bayern și de la națională, le oferă încredere fanilor germani: „Avem o echipă bună și posibilitatea de a parcurge un drum lung la Euro 2020. Suntem motivați și putem face ceva deosebit în această competiție. Avem de jucat numai finale. Trebuie să ne antrenăm pentru a putea învinge pe toată lumea. Germania are mijloacele să câștige împotriva oricui”.

Despre viitor, Neuer (35 de ani) a spus că n-are de gând să se retragă, după plecarea lui Low și aducerea în postura de selecționer a lui Hans-Dieter Flick, ultima oară la Bayern: „Nu am intenția de a-mi încheia cariera, iar faptul că joc pentru echipa națională nu depinde de cine va fi antrenor după Low, ci de starea mea de sănătate”.

Germania se află în Grupa F la Europene, alături de Franța, Ungaria și de Portugalia.

În oferta de pariuri de la NetBet Sport România, Germania este a 4-a favorita la câștigarea trofeului, având cota 8.50. Dacă te pricepi la fotbal, atunci trebuie să știi că la Netbet Sport România, dacă indici toate pronosticurile corecte de la Euro 2020, poți câștiga 1.000.000 de euro în cadrul campaniei promoționale dedicata competiției.

Tags: