Life

De ce Monica Davidescu nu poartă numele lui Temișan, deși sunt căsătoriți. Secretul a fost dezvăluit

Monica Davidescu a dezvăluit motivul pentru care nu a luat numele lui Aurelian Temișan atunci când s-au căsătorit. Au împreună și o fată.
23.05.2023 | 09:56
De ce Monica Davidescu nu poarta numele lui Temisan desi sunt casatoriti Secretul a fost dezvaluit
Monica Davidescu a explicat de ce nu a luat numele lui Aurelian Temișan la căsătorie. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Monica Davidescu și Aurelian Temișan sunt căsătoriți de 26 de ani, însă artista a refuzat să-i ia numele soțului său la acel moment. Vedeta a povestit care a fost motivul pentru care atunci a făcut această alegere.

De ce nu a luat Monica Davidescu numele lui Aurelian Temișan atunci când s-au căsătorit

Monica Davidescu și Aurelian Temișan sunt unul dintre cele mai longevive cupluri din România. Au pășit în fața altarului în anul 1996 și au o căsnicie care rezistă durează de 26 de ani. Sunt împreună acasă, uneori pe scenă, și au o fiică de care sunt foarte mândri, dar nu împart același nume de familie.

ADVERTISEMENT

Multă lume s-a întrebat de ce se întâmplă acest lucru, iar actrița a explicat că deși de atâta vreme este soția juratului de la Te cunosc de undeva, în acte poartă numele său de domnișoară și tot sub această denumire își exercită meseria.

„În buletin sunt Monica Davidescu. Pe scenă sunt Monica Davidescu. În viața de zi cu zi sunt Monica Davidescu, soția lui Aurelian Temișan. Nu am luat numele lui. Într-adevăr, 10 ani, pentru spectacolele de prezentare în barurile de noapte, am folosit apelativul Dora David.

ADVERTISEMENT

(…) Oricum îți trebuie niște hârtii. Și dacă te cheamă la fel ca pe soțul, dacă vrei să pleci cu copilul trebuie să îți dea o hârtie. Așa e legea la noi. Eu însă mi-am păstrat numele de scenă și în buletin și după căsătorie. El și-a păstrat numele”, a declarat Monica Davidescu pentru ego.ro. 

Monica Davidescu: „Nu știu dacă am făcut bine”

Monica Davidescu a mărturisit ca principalul motiv pentru care a refuzat să ia numele lui Aurelian Temișan a fost tatăl său. Părintele actriței și-a dorit mult un băiat care să-i ducă memoria mai departe. Și cum nu a avut, ea și-a asumat această sarcină.

ADVERTISEMENT

„Asta și pentru că eu am vrut să duc mai departe numele tatălui meu care și-a dorit un băiat, dar nu a avut. S-a prăpădit și am zis că eu o să merg mai departe cu Davidescu. Surorile mele și-au schimbat numele după soții lor”, a declarat vedeta.

În plus, Dora- fiica pe care Monica Davidescu și Aurelian Temișan o au împreună poate să-i urmeze exemplu, căci a moștenit numele ambilor părinți. Totuși, acest lucru îi dă uneori și bătăi de cap fetiței.

ADVERTISEMENT

„Fetița poartă numele amândurora: Temișan Davidescu Dora Maria. Nu știu dacă eu am făcut cel mai bine, pentru că biata copilă atunci când completează un formular are de scris și nu îi încape niciodată numele în formularul respectiv. Asta este”, a continuat Monica Davidescu, soția lui Aurelian Temișan.

ADVERTISEMENT