Life

De ce ne plac atât de mult anumite alimente. Dezvăluirea neașteptată a Mihaelei Bilic

Motivul pentru care adorăm unele produse. Declarația surprinzătoare făcută recent de medicul nutriționist Mihaela Bilic.
07.03.2023 | 20:27
De ce ne plac atat de mult anumite alimente Dezvaluirea neasteptata a Mihaelei Bilic
Motivul pentru care adorăm unele produse. Declarația surprinzătoare făcută recent de medicul nutriționist Mihaela Bilic. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

De ce ne plac atât de mult anumite alimente, fie că este vorba de preparate culinare de casă, fie de prăjituri. Dezvăluirea neașteptată a doctorului în vârstă de 52 de ani, supranumit „nutriționistul vedetelor”.

Motivul pentru care adorăm unele produse. Declarația surprinzătoare făcută recent de medicul nutriționist Mihaela Bilic

Mihaela Bilic a spus adevărul despre gusturile culinare. Vedeta a dezvăluit care este motivul pentru care adorăm unele produse, în timp ce altele nu ne sunt deloc pe plac. Fosta soție a esteticianului Constantin Stan a făcut lumină în această situație.

ADVERTISEMENT

„Gustul e în cap, nu în gură! Mâncarea nu înseamnă doar combustibil pentru organism, este și plăcere pentru simțuri. Percepția gustului are loc în creier și este o combinație între stimulii primiți de la receptorii de gust și miros.

Simțul gustativ apare în stadiul embrionar, însă numărul și diversitatea receptorilor variază de la o persoană la alta. Cu alte cuvinte suntem cu toții diferiți când e vorba de gusturi.

ADVERTISEMENT

Lucrurile sunt mai complicate de atât, orice experiență gustativă are 2 componente: una anatomică, care înseamnă percepția celor 4 gusturi de bază acru, amar, dulce, sărat. Una emoțională, care corespunde cuvintelor îmi place/nu-mi place.

Alimentul este asociat mental cu o anumită trăire sau experiență avută în timpul degustării”, este o parte din postarea care apare pe pagina de Facebook a medicului nutriționist Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic, detalii despre gustul produselor

Mihaela Bilic este de părere că în realitate nu gustul produsului contează, ci percepția pe care o are acesta asupra noastră. Vedeta mai adaugă că organismul uman nu este programat că iubească alimentele, singura excepție fiind zahărul.

Mai mult decât atât, toate preferințele alimentare pe care le dezvoltăm de-a lungul anilor sunt rezultatul experiențelor gustative. În plus, e foarte important aspectul emoționant, mai ales în diversificarea alimentației la copii.

ADVERTISEMENT

Doctorul mai subliniază că cei mici obișnuiesc să dezvolte o aversiune destul de mare față de alimentele pe care sunt obligați de părinți să le consume sau care nu sunt gătite pe placul lor. Mihaela Bilic îndeamnă oamenii să-i implice pe copii în activitățile din bucătărie.

ADVERTISEMENT