Life

De ce ne “pocnesc” oasele? Senzația misterioasă, elucidată de specialist

25.02.2021 | 18:41
De ce ne pocnesc oasele Senzatia misterioasa elucidata de specialist
ADVERTISEMENT

Un specialist în domeniul medical a explicat de ce ne “pocnesc” oasele. Cu siguranță fiecare dintre noi a constatat măcar o dată această senzație, fiind vorba și despre un sunet specific, produs în acele clipe.

Sentimentul că ne trosnesc încheieturile, fie genunchii, sau chiar întreaga coloană vertebrală, atunci când poziția corpului este schimbată, poate veni însă la pachet și cu anumite motive de îngrijorare. Acesta poate deveni un semnal de alarmă în multe dintre cazuri, iar în timp totul poate duce la dezvoltarea unor afecțiuni foarte severe.

ADVERTISEMENT

Foarte strâns legată de această senzație este și înaintarea în vârstă, pentru că articulațiile devin tot mai slăbite și ceva mai sensibile, față de anii tinereții. Mai ales dacă nu sunt îngrijite corespunzător. Totuși, este o problemă ce poate fi evitată dacă sunt aplicate mai multe trucuri, care să prevină instalarea a diverse boli. Reumatologii susțin că pentru a preveni și eventualele dureri este necesar ca persoanele ce se regăsesc în această categorie să evite forțarea în mod excesiv la nivel articular.

Senzația că ne “pocnesc” oasele poate ascunde o afecțiune ignorată de români

Cel care a făcut mai multe dezvăluiri despre acest subiect a fost un specialist în acest domeniu medical. Prezent în cadrul celei mai noi ediții difuzate din Vorbește Lumea, de pe PRO TV, acesta le-a explicat telespectatorilor, dar și prezentatorilor Cove și Lora, ce se întâmplă de fapt atunci când ne “pocnesc” oasele.

ADVERTISEMENT

La rândul lor, cele două vedete au recunoscut că din când în când, și ei mai întâmpină astfel de situații în care durerile de acest fel își fac de cap. Se pare că în spatele mișcărilor specifice se poate ascunde o afecțiune precum artroza. Deși nu este foarte gravă, odată cu trecerea anilor poate duce la o scădere tot mai mare a mobilității.

Tot în ediția de joi, Lora a dezvăluit că a suferit o accidentare, în trecut, la nivelul unui picior. Motiv pentru care solista nu se mai poate delecta cu anumite activități sportive, precum cele de iarnă, ca mersul la ski, fie la săniuș.

ADVERTISEMENT
De ce ne pocnesc oasele Senzația
Senzația cu un sunet specific a fost explicată de un specialist în direct

“Când vorbim de trosnirea oaselor trebuie să facem o diferențiere. Poate fi vorba despre o mișcare voluntară sau involuntară. Dacă vorbim de cracmente, înseamnă că se freacă oasele unul de altul.

De cele mai multe ori, dacă articulația trosnește fără să fie însoțită de o durere la mișcarea respectivă e strict vorba de o rigiditate la nivelul mușchilor, tendoanelor, din zona respectivă”, a explicat Tarek Nazer, specialist în ortopedie.

ADVERTISEMENT

“Se recomandă exercițiile de întindere, articulațiile afectate pot fi remediate prin sport. Dacă este vorba despre o pocnitură însoțită de durere, atunci trebuie făcută o investigație. Totul poate fi rezolvat și cu ajutorul acidului hyaluronic. Nu este la fel cu cel injectat în buze, toată lumea mă întreabă. Se pot face injecții inclusiv în genunchi. Lipsa de mișcare este principala cauză. Trebuie practicate măcar 10-15 minute de exerciții de întindere. La fel și alimentația e importantă”, a mai continuat specialistul.

ADVERTISEMENT