Fotbal international

De ce Nicuşor Stanciu şi Slavia Praga sunt fanii lui Manchester City sau Bayern Munchen! Cehii se gândesc la sezonul viitor din Liga Campionilor

07.04.2021 | 11:47
De ce Nicusor Stanciu si Slavia Praga sunt fanii lui Manchester City sau Bayern Munchen Cehii se gandesc la sezonul viitor din Liga Campionilor
ADVERTISEMENT

Slavia Praga şi Nicuşor Stanciu se pregătesc pentru dubla manşă cu Arsenal din sferturile de finală ale Europa League. În tot acest timp, campioana Cehiei este atentă şi la meciurile din Liga Campionilor, în special cele ale lui Manchester City, Bayern Munchen sau Real Madrid.

FANATIK a analizat tabloul de acces pentru sezonul viitor al Ligii Campionilor, iar campioana Cehiei are nevoie de câteva rezultate favorabile ca să sară din turul 2 preliminar în turul 3. În prezent, Slavia Praga, echipa lui Nicuşor Stanciu, ocupă primul loc în campionat, având un avans de 14 puncte faţă de Sparta Praga, ocupanta locului 2.

ADVERTISEMENT

Nicuşor Stanciu şi Slavia Praga, fanii lui Manchester City sau Bayern Munchen în Liga Campionilor

Pentru ca Slavia Praga să treacă direct în turul 3 preliminar din sezonul 2021-2022 al Ligii Campionilor, câştigătoarea trofeului din actuala stagiune ar trebui să se califice în faza grupelor din campionat. Dintre cele opt formaţii care se duelează în sferturile de finală, Manchester City, Bayern Munchen şi Real Madrid sunt echipele care pot îndeplini cerinţa.

Slavia Praga nu ar trebui să aibă prea mari emoţii în preliminariile Ligii Campionilor, formaţia lui Nicuşor Stanciu având un coeficient UEFA foarte bun. Mai mult decât atât, cehii îşi pot îmbunătăţi punctele, în funcţie de rezultatul din dubla manşă cu Arsenal.

ADVERTISEMENT

Care este situaţia în clasament a echipelor din sferturile Ligii Campionilor

  • Manchester City – lider în Premier League
  • Chelsea – locul 5 în Premier League, care duce în grupele Europa League
  • Liverpool – locul 7, în afara poziţiilor care duc în cupele europene
  • Bayern Munchen – lider în Bundesliga
  • Borussia Dortmund – locul 5 în Bundesliga, care duce în grupele Europa League
  • PSG – locul 2 în Ligue 1, ultima poziţie care duce direct în grupele Ligii Campionilor
  • Real Madrid – locul 3 în La Liga, penultima care duce în grupele Ligii Campionilor
  • FC Porto – locul 2 în Primeira Liga, ultimul care duce direct în grupele Ligii Campionilor

Cum poate ajunge Slavia Praga direct în grupele Ligii Campionilor

Dacă în prezent este sigură de locul în turul 2 preliminar al sezonului 2021-2022 din Champions League, iar pasul spre turul 3 se poate face doar cu o anumită condiţie, Slavia Praga are la îndemână şi un scenariu prin care se califică direct în grupele Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Scenariul este unul mai dificil pentru Slavia Praga, care întâi trebuie s-o elimine pe Arsenal în sferturile de finală din Europa League. Dacă vor trece de “tunari”, cehii ar urma să se dueleze în semifinale cu echipa care va câştiga manşa Dinamo Zagreb – Villarreal. Practic, ca să se califice direct în grupele Ligii Campionilor, cehii ar trebui să câştige Europa League.

Câştigătoarea Europa League are un loc asigurat în grupele Ligii Campionilor şi un statut favorabil. Mai exact, această echipă intră în urna capilor de serie la tragerea la sorţi din Champions League, astfel că evită campioanele Angliei, Spaniei, Italiei sau Germaniei în faza grupelor.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2019-2020, când s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, Slavia Praga a făcut parte din urna a 4-a şi avea al patrulea cel mai slab coeficient UEFA. Atunci, campioana Cehiei s-a duelat cu Barcelona, Borussia Dortmund şi Inter.

În ce tur al preliminariilor Ligii Campionilor intră campioana României

Campioana României porneşte în preliminariile Ligii Campionilor încă din turul 1, aşa cum s-a întâmplat şi în sezonul trecut. În 2020, CFR Cluj s-a duelat cu Floriana, ardelenii reuşind să depăşească formaţia din Malta, scor 2-0, ca mai apoi să fie eliminaţi de Dinamo Zagreb.

ADVERTISEMENT