News

De ce nu a fost Carmen Iohannis la Ziua Marinei. Președintele este prezent întotdeauna fără soție în această zi

De ce nu a fost Carmen Iohannis la Ziua Marinei. Președintele României, Klaus Iohannis, este prezent întotdeauna fără soție la festivitățile din această zi.
15.08.2022 | 14:25
De ce nu a fost Carmen Iohannis la Ziua Marinei Presedintele este prezent intotdeauna fara sotie in aceasta zi
De ce nu a fost Carmen Iohannis la Ziua Marinei Române. Sursa foto: Fotomontaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a fost prezent la festivitățile care au avut loc de Ziua Marinei Române, nefiind însoțit de Carmen Iohannis. Prima Doamnă nu participă niciodată la acest eveniment.

De ce nu a fost Carmen Iohannis la Ziua Marinei

Pe 15 august, de Sfânta Maria Mică, este sărbătorită și Ziua Marinei Române.

Președintele României a fost prezent în Portul Militar Constanța luni, 15 august, la festivitățile organizate cu ocazia celei de-a 120-a aniversări a Zilei Marinei Române.

ADVERTISEMENT

La festivitate au participat și premierul Nicolae Ciucă, dar și ministrul Apărării, Vasile Dîncu, ministrul de Interne, Lucian Bode, şi preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

Klaus Iohannis nu a fost însoțit de Carmen Iohannis la Ziua Marinei întrucât așa prevede protocolul, notează cancan.ro. Șeful statului trebuie să vină neînsoțit la acest eveniment.

ADVERTISEMENT

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Marinei Române

În discursul pe care l-a susținut în Portul Militar Constanța, Klaus Iohannis a transmis un mesaj adresat marinarilor. Președintele țării le-a mulțumit acestora pentru sacrificiile făcute.

“Sunteți expresia profesionalismului și a dăruirii și vă mulțumim pentru sacrificiile pe care le faceți pentru ca noi toți să trăim în siguranță.”, a transmis liderul României.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Iohannis s-a referit și la războiul dintre Rusia și Ucraina în mesajul său. Președintele a mai spus că România este protejată de NATO în “actualul context dificil de securitate” generat de conflictul din țara vecină.

“Sub umbrela NATO, România beneficiază astăzi de cele mai solide garanții de securitate din istoria sa.”, a adăugat acesta, menționând că “va continua să își îndeplinească cu responsabilitate rolul de pilon de stabilitate regional”.

ADVERTISEMENT

Marinarii români au sărbătorit pentru prima dată Ziua Marinei Române pe 15 august 1902. Evenimentul este strâns legat de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Fecioara Maria este considerată ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.

Ziua Marinei Române a fost declarată sărbătoare națională în anul 2009.

Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor au lipsit de la Ziua Marinei

Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor au lipsit de la Ziua Marinei Române 2022. Absența celor doi politicieni vine în contextul tensiunilor din coaliție.

Aceste tensiuni au fost cauzate de refuzul liderilor UDMR de a participa la ședințele recente. Încă din 29 iulie, Klaus Iohannis a cerut UDMR lămuriri în scandalul generat de declarațiile cu caracter rasist ale premierului maghiar Viktor Orban la Băile Tușnnad, pe 23 iulie 2022.

Numele miniștrilor care vor pleca din Guvern vor fi, de asemenea, discutate în cadrul coaliției.

ADVERTISEMENT