Life

De ce nu a fost Cristian Cioacă eliberat condiționat. Motivarea instanței

Motivul pentru care Cristian Cioacă rămâne în închisoare după 9 ani executați. Decizia judecătorilor de la Tribunalul din Pitești.
01.02.2023 | 00:21
De ce nu a fost Cristian Cioaca eliberat conditionat Motivarea instantei
Motivul pentru care Cristian Cioacă rămâne în închisoare. Decizia judecătorilor. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

De ce nu a fost soțul avocatei Emilia Ghinescu eliberat condiționat. Motivarea instanței în cazul criminalului care a primit 15 ani și 8 luni de închisoare. Până în momentul de față polițistul a executat numai 9.

Motivul pentru care Cristian Cioacă rămâne în închisoare. Decizia judecătorilor

Cristian Cioară rămâne în spatele gratiilor, magistrații din Pitești precizând care sunt motivațiile pentru care au respins cererea de eliberare condiționată. Unul dintre motivele este faptul că condamnatul nu a făcut destule eforturi pentru a contrabalansa cu fapte bune.

ADVERTISEMENT

Deținutul nu a primit recompense. Un alt doilea motiv este acela că fostul polițist nu a plătit până în acest moment daunele morale în valoare de 250.000 de euro către rudele Elodiei Ghinescu (mama și fratele avocatei).

„În plus, instanța are în vedere numărul redus de recompense obținute de petent la debutul executării pedepsei, respectiv în perioada…., cu toate că persoanele private de libertate pot fi propuse şi pot obţine recompense lunar, obținând doar două recompense în anul 2013, 3 recompense în anul 2014 și câte 6 recompense în anii ulterior.

ADVERTISEMENT

Astfel, se evidențiază dezinteresul primirii de recompense, deși este binecunoscut în mediul carceral că aceste recompense sunt trecute în caracterizarea fiecărui deținut și avute în vedere la soluționarea unei cereri cu obiectul celei prezente.

Acest profil infracţional a cărui existenţă a fost pe deplin dovedită prin puterea de caracter (în sens negativ) de a comite astfel de fapte constituie punctul de plecare în analiza existenţei dovezilor temeinice de îndreptare.

ADVERTISEMENT

Or, este evident că aşa cum persoana condamnată a deţinut toate trăsăturile de caracter negative, necesare pentru săvârşirea respectivelor infracţiuni, prin simpla acceptare la nivel psihic de a acţiona în aşa manieră, intervalul de aproximativ 9 ani executat efectiv din pedeapsa rezultantă de 16 ani și 8 luni ani de închisoare, în decursul căreia a avut un comportament normal, este nesemnificativ pentru atingerea scopului pedepsei în raport cu capacitatea infracţională anterioară”, și-au motivat magistrații din Pitești hotărârea, scrie ziare.com.

Cristian Cioacă rămâne în închisoare

Cristian Cioacă nu și-a dat deloc interesul pentru a micșora sentința definitivă. Concret, comportamentul civilizat și nonconflictual al fostului polițist nu a cântărit deloc în fața magistraților din Pitești.

ADVERTISEMENT

Judecătorii au mai transmis că cererea de eliberare condiţionată va putea fi reînnoită începând cu data de 10.05.2023. În plus, fostul polițist a avut dreptul să depună contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea deciziei.

ADVERTISEMENT
Tags: