Sport

De ce nu a fost nici rezervă Giedrius Arlauskis în FC Argeş – CFR Cluj 0-1! Ce decizie a luat Şumudică. Exclusiv

Marius Şumudică nu l-a inclus în lot pe Giedrius Arlauskis pentru partida de la Piteşti şi a preferat să îl folosească pe Cristi Bălgrădean.
22.08.2021 | 16:16
De ce nu a fost nici rezerva Giedrius Arlauskis in FC Arges  CFR Cluj 01 Ce decizie a luat Sumudica Exclusiv
ADVERTISEMENT

Arlauskis a încasat şapte goluri în ultimele două partide pe care le-a disputat în poarta celor de la CFR Cluj. A luat trei în Elveţia, cu Young Boys, şi patru la Belgrad, cu Steaua Roşie.

Totuşi, decizia de a-l scoate pe lituanian din lot pentru meciul de la Piteşti nu a fost o pedeapsă pentru portarul italian. FANATIK a aflat că Marius Şumudică a decis să îl menjeze pe Giedrius Arlauskis pentru următoarele meciuri.

ADVERTISEMENT

Giedrius Arlauskis, menajat la Pitești. Prestații sigure pentru Bălgrădean, dar tot Arla e titularul lui Șumi

Arlauskis este unul dintre veteranii lotului condus de Marius Şumudică şi printre cei mai vocali jucători. A fost printre jucătorii nemulţumiţi de declaraţiile date de antrenorul lor după eşecul de la Belgrad, scor 0-4, despre care FANATIK a scris în exclusivitate. Doar că, între timp, lucrurile s-au lămurit la echipă, după ședința la care a fost prezentă și conducerea.

Astfel, Arlauskis are şanse mari să revină în poartă pentru următoarele partide pe care le dispută CFR Cluj, returul cu Steaua Roşie şi cu FCSB în campionat. Asta în ciuda faptului că Bălgrădean a avut o nouă evoluție sigură.

ADVERTISEMENT

Cristi Bălgrădean a reușit să închidă poarta clujenilor în ultimele trei partide în care a fost folosit, cu Mioveni, Farul și FC Argeș. Singurul gol pe care l-a încasat în acest sezon a fost la Clinceni, din penalty.

Patru portari în lotul lui Șumudică! Otto Hindrisch și Cristiano Figueiredo nu au prins vreun minut pe teren în acest sezon

CFR Cluj are un lot foarte numeros, iar concurența la nivelul portarilor este una absolut incredibilă. Campioana l-a transferat în această vară și pe Cristiano Figueiredo, de la Hermannstadt, mutare anunţată în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cotat la 550.000 de euro, portughezul de 30 de ani este într-o situație dificilă la Cluj. Nu a jucat nici măcar un minut și a prins banca de rezerve în doar două partide. Cele două dueluri cu Borac Banja Luka, din preliminariile Ligii Campionilor.

Otto Hindrisch, 19 ani, cotat la 225.000 de euro, nu a jucat nici el vreun minut în acest sezon. A fost rezerva lui Bălgrădean în ultimele trei partide de campionat.

ADVERTISEMENT

Problemele lui Șumudică vin în special din cauza liniei defensive. Dezastru la Belgrad, netestați la Pitești

Hindrisch a fost în centrul celui mai mare scandal de la CFR Cluj în acest sezon, despre care FANATIK a scris în exclusivitate. A avut o dispută cu Alex Chipciu, care a dus la excluderea din lot a celui din urmă. Și aceste probleme s-au rezolvat între timp.

Marius Șumudică are foarte multe soluții pentru postul de portar, dar a avut mari probleme în alegerea fundașilor centrali. Mai ales în absența lui Andrei Burcă, accidentat.

La Pitești au fost folosiți Graovac și Ciobotariu, care s-au descurcat foarte bine. Dar asta și în condițiile în care piteștenii au fost foarte modești pe faza de atac. La Belgrad, Ciobotariu a făcut pereche cu Mike Cestor, dar cei doi au fost ridiculizați în dese rânduri de adversari.

ADVERTISEMENT