Sport

De ce nu a mai ajuns Mirel Rădoi antrenor la Universitatea Craiova! Toate detaliile financiare și culisele negocierilor cu patronul Mihai Rotaru. Exclusiv

Mirel Rădoi a fost prima variantă pentru înlocuirea lui Laurențiu Reghecampf la Universitatea Craiova. FANATIK vă prezintă detaliile financiare și culisele negocierilor dintre fostul selecționer și Mihai Rotaru.
21.06.2022 | 20:23
De ce nu a mai ajuns Mirel Radoi antrenor la Universitatea Craiova Toate detaliile financiare si culisele negocierilor cu patronul Mihai Rotaru Exclusiv
Mirel Rădoi și Mihai Rotaru. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova s-a despărțit în această vară de Laurențiu Reghecampf. Mirel Rădoi a fost în capul listei pentru postul de antrenor, însă fostul selecționer nu s-a înțeles cu Mihai Rotaru și a fost ales Laszlo Balint.

De ce nu a mai ajuns Mirel Rădoi antrenor la Universitatea Craiova! Ce salariu a solicitat tehnicianul

FANATIK a aflat ce a cerut Mirel Rădoi pentru a deveni antrenor la Universitatea Craiova și de ce a căzut numirea care a fost dată ca sigură. Primul impediment a fost salariul fostului selecționer.

ADVERTISEMENT

Rădoi a solicitat un salariu de 18.000 de euro lunar plus bonusuri, în timp ce Mihai Rotaru i-a oferit 12.500 de euro plus bonusuri. Ca termen de comparație, Laurențiu Reghecampf avea 15.000 de euro pe lună.

Antrenorul a vrut trei jucători: Iacob, Dulca și Bani

Fostul selecționer a solicitat trei jucători garantați: Paul Iacob, cel care a fost transferat de Rapid, Marco Dulca, jucător aflat sub contract cu Chindia Târgoviște și Ahmed Bani, jucătorul lui Dinamo, curtat de mai multe echipe.

ADVERTISEMENT

Planul prezentat de Mirel Rădoi a fost unul pe termen lung. Antrenorul a vrut să creeze o echipă ofensivă la Craiova și le-a cerut șefilor chiar să sacrifice primul an dacă este nevoie pentru acest obiectiv.

Mirel Rădoi și-a asumat câștigarea titlului în al treilea an

Pentru al doilea an, Mirel Rădoi și-a asumat locurile 1-2 în Casa Pariurilor Liga 1, iar în al treilea an obiectivul obligatoriu era titlul de campioană. O altă condiție importantă pe care antrenorul voia să o impună era referitoare la discuțiile dintre jucători și conducere.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, jucătorii și membrii staff-ului nu mai au voie să îl sune direct pe Mihai Rotaru sau pe oricine altcineva din funcțiile de conducere. Mirel Rădoi și-a asumat ca toate nemulțumirile jucătorilor vor fi discutate și rezolvate de el, împreună cu patronul Mihai Rotaru.

După ce au căzut negocierile, oltenii s-au reorientat spre Laszlo Balint

Dar, Mirel Rădoi nu a mai ajuns pe banca Universității Craiova. Chiar dacă a fost prima variantă și dorit în repetate rânduri de patronul Mihai Rotaru, inclusiv în momentul în care se afla sub contract cu FRF, Rădoi n-a ajuns nici de această dată la Craiova.

ADVERTISEMENT

După ce negocierile dintre Mirel Rădoi și Mihai Rotaru au căzut, a fost ales Laszlo Balint pe banca tehnică a oltenilor, la propunerea lui Marian Copilu, directorul general al clubului. Propunerea a fost acceptată de toți factorii de decizie de la echipă, în frunte cu Mihai Rotaru.

“L-am refuzat pe domnul Rotaru de 4-5 ori, în diferite poziții: de două ori ca antrenor, apoi ca director de Academie, director sportiv… dar acum nu”, Mirel Rădoi, după demiterea lui Laurențiu Reghecampf

  • 2015 este anul în care Mirel Rădoi și-a început cariera de antrenor (FCSB)
  • 18.000 de euro este salariul lunar solicitat de Rădoi la Universitatea Craiova

  • (P) Cota BETANO pentru Vllaznia – Universitatea Craiova: 2,18 este cota pentru „2 şi sub 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT