Sport

De ce nu a reuşit Lionel Messi să înscrie încă în Ligue 1! Problemele întâmpinate de vedeta lui PSG

Lionel Messi a ajuns la al patrulea meci consecutiv fără gol în Ligue 1, astfel că se naşte întrebarea de ce nu a reuşit încă să înscrie într-un campionat considerat mai uşor decât La Liga.
25.10.2021 | 19:34
De ce nu a reusit Lionel Messi sa inscrie inca in Ligue 1 Problemele intampinate de vedeta lui PSG
De ce nu a reuşit Lionel Messi să înscrie încă în Ligue 1! Problemele întâmpinate de vedeta lui PSG (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Au trecut aproape două luni de la debutul lui Lionel Messi la PSG, iar starul argentinian a reuşit să puncteze doar în meciurile jucate în Liga Campionilor. În Ligue 1, cifrele sunt modeste, 4 meciuri, 0 goluri şi 0 pase decisive. Mai mult decât atât, fotbalistul de 34 de ani a ratat deja 7 partide din prima ligă, din diferite motive.

De ce nu a reuşit Lionel Messi să înscrie încă în Ligue 1. Ce spune vedeta lui PSG despre prima ligă a Franţei

În cele 4 meciuri din Ligue 1, Lionel Messi a avut parte de adversari la îndemână, ca Reims sau Renns, dar a prins şi două derby-uri, cu Lyon şi Marseille. Chiar dacă a bifat doar 280 de minute în prima ligă a Franţei, noua vedetă a lui PSG şi-a dat seama că a ajuns într-un campionat mult diferit faţă de cel al Spaniei.

ADVERTISEMENT

“Nu a trecut aşa mult de când am ajuns aici. Am jucat puţine meciuri (n.r. interviul a fost realizat la finalul lunii septembrie), e greu să trag nişte concluzii.

Este un campionat mai fizic decât La Liga. Echipele îmi par mai puternice şi meciurile sunt mai disputate, cu spaţii puţine. Majoritatea jucătorilor sunt foarte puternici, dar încă este devreme să mă pronunţ”, spunea Lionel Messi în interviul acordat pentru France Footbal.

ADVERTISEMENT

Ce probleme a mai întâmpinat Lionel Messi în Ligue 1: “Este izolat”

Thierry Henry a analizat prestaţia lui Lionel Messi în Marseille – PSG 0-0, meci în care argentinianul a avut o evoluţie ştearsă. Fostul internaţional francez a susţinut că starul parizienilor a părut izolat după ce Mauricio Pochettino a trecut de la sistemul 4-3-3 la 4-2-3-1.

“Messi a fost izolat şi nu a atins mingea prea mult. Nu aş putea spune că este supărat, dar văd că acea poziţie îl izolează. Îl prefer când joacă în poziţie centrală şi nu cred că poate face diferenţa atunci când este folosit în dreapta.

ADVERTISEMENT

În centru îşi poate găsi ritmul. Trebuie găsită o soluţie ca cei trei (n.r. Messi, Mbappe şi Neymar) să joace împreună. Are un impact mai mic acum, chiar dacă nu am toate datele tactice”, a spus Thierry Henry.

Mauricio Pochettino schimbă constant sistemul de joc. Messi a marcat doar în 4-3-3, în Liga Campionilor

Lionel Messi are 7 meciuri jucate la PSG, iar în 6 a început din primul minut. De fiecare dată, Mauricio Pochettino a schimbat sistemul, navigând între 4-3-3 şi 4-2-3-1. Argentinianul s-a simţit cel mai bine în meciurile din Liga Campionilor, unde a marcat deja 3 goluri, 1 cu Manchester City şi 2 cu RB Leipzig.

ADVERTISEMENT

De fiecare dată când a marcat, PSG a jucat în 4-3-3, cu Lionel Messi în dreapta. În plus, acelaşi sistem a fost folosit şi în remiza cu Brugge, scor 1-1, când argentinianul a fost printre cei mai buni jucători de pe teren.

A lovit bara de două ori în 4 meciuri din Ligue 1

Debutul lui Lionel Messi la PSG s-a lăsat aşteptat, iar primul meci l-a jucat abia la finalul lunii august, la trei săptămâni de la perfectarea transferului. Mauricio Pochettino i-a dat 24 de minute în meciul Reims – PSG 0-2, când i-a luat locul lui Neymar.

Al doilea meci a venit abia la mijlocul lui septembrie, când a jucat 76 de minute în PSG – Lyon 2-1. Schimbat cu Achraf Hakimi, argentinianul a provocat un adevărat scandal, când nu a vrut să dea mâna cu Mauricio Pochettino. Pe lângă acest moment, Messi reuşise să iasă la rampă în timpul partidei când a lovit la un moment dat bara.

Bara i-a blocat şansa primului gol în Ligue 1 şi în meciul Rennes – PSG 2-0. În primul meci ca integralist, Lionel Messi a ieşit în evidenţă doar cu această fază, în rest, alte trei şuturi au fost trase peste poarta adversarului.

După ce a ratat partida cu Angers, din cauza meciurilor la naţionala Argentinei, Lionel Messi a revenit în Ligue 1 cu ocazia derby-ului Marseille – PSG 0-0, un alt meci în care fotbalistul de 34 de ani nu a strălucit. Cu toate acestea, argentininianul a fost protagonistul serii, când un fan al lui OM a intrat pe teren şi a oprit un contraatac iniţiat de fostul jucător al Barcelonei.

  • 7,24 este media notelor lui Lionel Messi la PSG, conform FotMob
  • 40% este procentajul şuturilor pe poartă (4) pentru Lionel Messi în Ligue 1
ADVERTISEMENT