Fotbal intern

De ce nu a semnat Paco Jemez, varianta favorită a Universităţii Craiova! A avut pretenţii de Champions League. Exclusiv

05.02.2021 | 14:30
De ce nu a semnat Paco Jemez varianta favorita a Universitatii Craiova A avut pretentii de Champions League Exclusiv
De ce nu a semnat Paco Jemez, varianta favorită a Universităţii Craiova! A avut pretenţii de Champions League
ADVERTISEMENT

Marinos Ouzounidis este noul antrenor al Universităţii Craiova, după ce acesta s-a luptat, de la distanţă, cu Paco Jemez pentru acest post. FANATIK îţi dezvăluie culisele negocierilor eşuate între Ştiinţa şi tehnicianul spaniol.

FANATIK a anunţat în exclusivitate lista scurtă a lui Mihai Rotaru pentru postul de antrenor al Universităţii Craiova, una pe care se aflau Marinos Ouzounidis şi Paco Jemez. Ibericul putea să ajungă în Bănie, însă negocierile s-au împotmolit din cauza cerinţelor financiare ale acestuia.

ADVERTISEMENT

Culisele negocierilor eşuate între U Craiova şi Paco Jemez. De ce nu a semnat varianta favorită a oltenilor

Din informaţiile FANATIK, discuţiile dintre Mihai Rotaru şi Paco Jemez au fost foarte avansate şi totul părea să meargă pe drum drept spre numirea spaniolului pe banca oltenilor. Antrenorul de 50 de ani a urmărit un meci al Ştiinţei, cel mai bun dins sezonul precedent, victoria cu CFR Cluj din play-off-ul sezonului trecut, pentru a-şi face o idee despre formaţia din Bănie.

FANATIK a aflat că Mihai Rotaru şi Paco Jemez au discutat detaliat, zile întregi, despre strategia de viitor a Universităţii Craiova, dar şi despre lotul echipei. Totul părea să fie ok, iar oltenii urmau să-i trimită, pentru vizionare, şi un meci la fel de important, dar cu o prestaţie sub aşteptări a echipei, partida cu CFR Cluj din returul play-off-ului, finala care a decis titlul de campioană a României în sezonul 2019-2020.

ADVERTISEMENT

Lucrurile păreau să fie aliniate pentru numirea lui Paco Jemez la cârma lui U Craiova, iar cele două părţi erau exuberante privind posibilitatea de a lucra împreună. Pasul următor era legat de banii pe care antrenorul spaniol urma să-i câştige în Bănie, iar totul a picat când au ajuns la capitolul financiar.

Paco Jemez cerea 1.000.000 de euro pentru el şi staff-ul lui

FANATIK a aflat momentul când negocierile dintre U Craiova şi Paco Jemez au picat. Ibericul a cerut un pachet salarial garantat de 1.000.000 de euro pe an pentru el şi staff-ul tehnic. În plus, fostul antrenor al lui Rayo Vallecano îşi dorea un contract pe minimun doi ani cu Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Varianta Paco Jemez era pe placul lui Mihai Rotaru, dar, după ce a făcut mai multe calcule, şi-a dat seama că a onora pretenţiile spaniolului ar reprezenta un risc major pentru stabilitatea financiară a clubului, în condiţii de neparticipare în grupele unei competiţii europene în cei doi ani de mandat. A fost momentul în care varianta unui antrenor iberic în Bănie a picat.

Paco Jemez nu a fost dispus să coboare pretenţiile financiare şi le-a transmis oltenilor că ar fi cel mai mic contract pe care l-ar accepta. În aceste condiţii, Mihai Rotaru s-a concentrat pe varianta Marinos Ouzounidis.

ADVERTISEMENT

Marinos Ouzounidis, în tribune la U Craiova – Dinamo

După ce varianta Paco Jemez a picat, Mihai Rotaru s-a orientat spre al doilea nume de pe listă, Marinos Ouzounidis. Grecul va semna un contract pe un an şi jumătate şi va ajunge în Bănie în orele premergătoare derby-ului U Craiova – Dinamo, meci la care va asista din tribune.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Dinamo: 2,02 este cota pentru “peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT