Life

De ce nu ai voie să treci cu sticla de apă de controlul bagajelor la aeroport. Puțini pasageri știu motivul real

De ce nu ai voie să iei sticla de apă după controlul bagajelor din aeroport. Care este motivul real care a dus la adoptarea acestei decizii.
05.03.2023 | 14:10
De ce nu ai voie sa treci cu sticla de apa de controlul bagajelor la aeroport Putini pasageri stiu motivul real
De ce nu ai voie să treci cu sticla de apă de controlul bagajelor la aeroport. foto Hepta
ADVERTISEMENT

Care este motivul real pentru care nu poți să treci cu sticla de apă de controlul bagajelor atunci când ești la aeroport. Adevăratul motiv este cunoscut de puțini pasageri!

De ce nu ai voie să treci cu sticla de apă la controlul de la aeroport

Este un lucru știu de toată lumea că nu avem voie să trecem cu sticla de apă la controlul bagajelor de la aeroport, dar puțini știu care este motivul pentru care nu putem face acest lucru.

ADVERTISEMENT

Regula referitoare la accesul cu lichide în aeronavă a apărut acum mulți ani, în 2006. Totul s-a întâmplat după ce niște călători au fost descoperiți având mai multe sticle de lichide cu care plănuiau să provoace o explozie în aer sau în aeroport, având în sticlele respective explozibile.

Este vorba despre rezultatul operațiunii Overt, prin care a fost dejucat de către inteligența britanică un atac terorist al lui Abdulla Ahmed Ali, un terorist britanic cu origini arabe.

ADVERTISEMENT

Un alt bărbat a cumpărat multe produse multe sticle de peroxid de hidrogen, conform inteligenței Marii Britanii, și ambii teroriști au fost văzuți împreună, dându-le suspiciuni oamenilor legii.

Perchezițiile care au urmat a arătat că aceștia avea un soi de laborator unde făceau bombe și plănuiau să fabrice un explozibil lichid pe bază de peroxid de hidrogen cu care să detoneze întreg avionul.

ADVERTISEMENT

De atunci s-a luat decizia ca în niciun călător să nu mai aibă acces cu lichide în aeronavă, pentru că acestea pot fi cumpărate de acolo.

Aparate moderne testate la aeroporturile internaționale

Dar în 2023, securitatea la aeroport a trecut la alt nivel deoarece este testat un aparat modern pentru sporirea siguranței. Este vorba despre un dispozitiv din aeroportul Paris-Orly ce reprezintă niște scannere pentru bagajele de mână ce ar putea reduce foarte mult timpul de așteptare. Asemenea dispozitive sunt testate și pe aeroporturile Gatwick și Heathrow.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ele i-ar putea scuti pe călători de obligația de a pune toate lichidele într-o pungă separată. Aceste scannere 3D care vor permite personalului să vadă mult mai ușor ce este în conținutul acestor pungi și interdicția referitoare la depunerea oricărui lichid sau gel într-o pungă de plastic transparentă resigilabilă va fi eliminată.

Bagajul de mână atunci când călătorești cu avionul port transporta orice lichid, gel sau cremă, dar doar dacă ele sunt ambalate în sticluțe sau recipiente de 100 ml.

ADVERTISEMENT