News

De ce nu ajută erupțiile cutanate la depistarea pacienților cu coronavirus. Explicațiile unui medic

03.05.2020 | 20:34
De ce nu ajuta eruptiile cutanate la depistarea pacientilor cu coronavirus Explicatiile unui medic
Erupțiile cutanate sunt din ce în ce mai prezente la pacienții infectați cu coronavirus, dar acest simptom nu ajută la depistarea cazurilor de la început
ADVERTISEMENT

Erupțiile cutanate sunt din ce în ce mai prezente la pacienții infectați cu coronavirus, dar acest simptom nu ajută la depistarea cazurilor de la început.

De ce nu ajută erupțiile cutanate la depistarea pacienților cu coronavirus

Doctorul spaniol Ignacio Garcia-Doval a declarat că erupțiile au avut tendința să apară la tineri și au durat câteva zile, dar a precizat pentru BBC că nu este neobișnuit ca acestea să fie un simptom al unui virus, cum ar fi petele care indică varicela.

ADVERTISEMENT

Medicul a explicat că deși a fost surprins să vadă atât de multe tipuri de iritații la pacienții cu COVID-19, erupțiile cutanate nu ajută la depistarea pacienților cu coronavirus.

”Este ciudat să vezi erupții diferite, iar unele dintre ele sunt destul de specifice. De obicei apare mai târziu, după manifestarea respiratorie a bolii, deci nu ajută la diagnosticarea pacienților”, a spus Garcia-Doval.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii au identificat cinci tipuri de erupții cutanate la pacienții cu coronavirus

Dermatologii din Spania au fost rugați să comunice detalii despre pacienții cu COVID-19 pe care i-au văzut  au dezvoltat erupții cutanate în ultimele două săptămâni, iar numărul cazurilor raportate a fost de 375.

Aceștia au identificat nu mai puțin de cinci tipuri de erupții cutanate, dar cercetătorii au subliniat că acestea pot avea multe cauze și e dificil să le diferențiezi fără expertiză medicală.

ADVERTISEMENT

”Acest studiu nu este relevant pentru a-i ajuta pe oamenii să-și pună singuri un diagnostic, ci mai degrabă pentru a înțelege modul în care infecția poate afecta oamenii”, a spus doctorul Ruth Murphy, președintele Asociației Britanice a Dermatologilor.

Medicul Michael Head de la Universitatea din Southampton a spus că erupțiile cutanate au fost un efect secundar binecunoscut al multor infecții virale, inclusiv pneumonia.

ADVERTISEMENT

Americanii au adăugat șase noi simptome pe lista celor deja cunoscute care semnalează apariția coronavirusului în corp. Acestea sunt frisoanele, tremur repetat din cauza frisoanelor, dureri musculare, dureri de cap, dureri de gât și pierderea mirosului sau a gustului.

ADVERTISEMENT