News

De ce nu ar trebui deschise cluburile de noapte. Prima țară care a învățat deja lecția, după ce numărul cazurilor COVID-19 a crescut din nou

17.05.2020 | 11:53
De ce nu ar trebui deschise cluburile de noapte Prima tara care a invatat deja lectia dupa ce numarul cazurilor COVID19 a crescut din nou
ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că nu ar trebui deschise cluburile de noapte, după ce Coreea de Sud a înregistrat o creștere a numărului de infecții COVID-19, pusă pe seama unor astfel de locații.

Cluburile de noapte, locul perfect de răspândire a infecției COVID-19

Cluburile de noapte sunt locurile în care șansele de răspândire a noului coronavirus sunt foarte mari, după cum arată datele publicate de Coreea de Sud, informează site-ul publicației Time.

ADVERTISEMENT

Țări precum Coreea de Sud au fost lăudate pentru modul în care au gestionat epidemia de coronavirus, reprezentând modele pentru toate statele democratice. Acum, o creștere a numărului de infecții ar putea pune în umbră succesul acestei țări.

Oficialii din Coreea de Sud au început relaxarea măsurilor pe măsură ce numărul cazurilor noi de coronavirus a scăzut. Cu toate acestea, zeci de cazuri noi au fost confirmate în ultima săptămână, iar aproape jumătate au avut legătură cu unele cluburi de noapte din Seul.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au intrat în alertă după ce un bărbat de 29 de ani ce a vizitat mai multe baruri și cluburi de noapte la începutul lunii mai a fost confirmat cu noul coronavirus.

Coreea de Sud a primit deja o lecție dură

Ulterior, peste 100 de persoane ce au mers în astfel de locații au fost confirmate cu infecția COVID-19, iar autoritățile cred acum că în jur de 5.500 de oameni au frecventat zonele respective în același timp cu cei infectați.

ADVERTISEMENT

Experții sunt de părere că situația din Coreea de Sud s-ar putea repeta și în alte țări, pe măsură ce acestea relaxează măsurile de distanțare impuse până acum.

Este posibil să vedem etape de relaxare a restricțiilor, urmate de impunerea din nou a unor limitări, până când vom atinge un nivel de imunizare colectivă ce ne-ar putea oferi o oarecare protecție”, spune dr. Gavin Yamey, directorul Centrului pentru Impactul Politicii în Sănătate Globală de la Institutul pentru Sănătate Globală Duke.

ADVERTISEMENT

Noile cazuri din Coreea de Sud arată că toate țările, chiar și cele care au controlat mai bine epidemia, trebuie să rămână vigilente. De altfel, și în alte zone unde virusul părea să fie ținut sub control au apărut grupuri de cazuri noi.

În Wuhan, locul de unde se crede că ar proveni virusul, alte 5 cazuri de transmitere locală au fost raportate la începutul săptămânii, în timp ce oficialii chinezi au anunțat că vor testa toți cei 11 milioane de locuitori ai orașului.

„Orice caz singular ar putea declanșa o epidemie. Sunt șanse în continuare ca țările să aibă parte de alte epidemii, ceea ce va duce la aplicarea din nou a măsurilor de distanțare socială pentru a reduce numărul de infecții”, este de părere Yamey.

Din cauza valului nou de infecții, oficialii de la Seul au înăsprit din nou restricțiile, iar primarul orașului a impus închiderea barurilor și a restaurantelor pe perioadă nedeterminată.

 

ADVERTISEMENT
Tags: