Un nutriționist a explicat de ce nu ar trebui să consumi zahăr după-amiaza. Este un detaliu pe care nu mulți îl cunosc. Cum îți poate afecta sănătatea acest obicei?
Este bine cunoscut faptul că specialiștii nu recomandă consumul de zahăr, cel puțin nu în cantități foarte mari. În timp, acest aliment poate duce la îmbătrânirea prematură și poate provoca diverse probleme de sănătate.
Produsele care conțin zaharuri adăugate nu sunt bune pentru sănătate și pot afecta munca, dar și somnul. Nutriționistul Pablo Ojeda a explicat cum poate zahărul să influențeze odihna.
În filozofia budistă, corpul e văzut ca un templu de care o persoană trebuie să aibă grijă. Îngrijirea de sine s-a mai pierdut, însă, în ultimii ani. În prezent, multe persoane se confruntă cu supraponderalitatea și obezitatea, dar și cu sedentarismul.
Aceștia sunt doi indici care indică faptul că dieta nu este una potrivită întrucât grăsimile și zaharurile sunt foarte prezente în alimentația multor persoane.
Nutriționistul Pablo Ojeda a vorbit, în cadrul programului “Más Vale Tarde”, despre dieta cântărețului Mick Jagger, în vârstă de 81 de ani. Solistul formației The Rolling Stones nu mănâncă niciodată desert, iar după-amiaza nu consumă zaharuri.
Decizia cântărețului rock este una bună, ținând cont de metabolismul și de cantitatea de energie cerută. Multe persoane consumă produse ce conțin zahăr pentru a avea mai multă energie, dar acestea nu sunt deloc sănătoase.
După-amiaza, ritmul metabolic este unul mai scăzut, din motive biologice. Astfel, forțarea organismului poate afecta greutatea corporală și starea generală de sănătate, dar și modul în care ne odihnim.
Somnul odihnitor nu este afectat doar de consumul de alcool și de cinele foarte copioase, ci și de consumul de zahăr, notează 20minutos.es.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat un avertisment privind necesitatea reducerii consumului de “zaharuri libere”, adică monozaharidele (glucoză și fructoză), dar și dizaharide (sucroză sau zahăr de masă).
Acestea sunt prezente în alimente, dar și în multe băuturi consumate de multe persoane. OMS recomandă ca aceste zaharuri să reprezinte mai puțin de 5% din aportul caloric total zilnic. Mai exact, nu trebuie depășit un pahar de 250 ml de băutură îndulcită.
În cazul în care ai poftă de ceva dulce după-amiaza, trebuie să știi că există numeroase opțiuni naturale, și anume fructele.
Specialiștii recomandă consumul a cinci porții de fructe pe zi, inclusiv după-amiaza. Trebuie consumate mai ales fructele de sezon, care au cel mai ridicat conținut de vitamine, minerale, fibre și carbohidrați simpli în perioada lor.