Life

De ce nu ar trebui să porți machiaj în timpul zborului. Riscurile la care te expui, fără să îți dai seama

Îți place să porți mereu machiaj în timpul zborului? Iată de ce ar trebui să renunți cât mai repede la acest obicei nociv.
12.06.2024 | 14:49
De ce nu ar trebui sa porti machiaj in timpul zborului Riscurile la care te expui fara sa iti dai seama
De ce nu ar mai trebui să te machiezi atunci când călătorești cu avionul. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Îngrijirea pielii și a tenului ar trebui să fie un pas esențial în rutina zilnică. Din dorința de a arăta mereu bine, femeile ajung să comită unele greșeli, care, pe termen lung, vor lăsa semne vizibile. Surprinzător sau nu, purtatul machiajului în timpul zborului este una dintre ele.

De ce nu este recomandat machiajul în timpul zborului

Fără doar și poate, cu toții vrem să avem o piele sănătoasă și radiantă. Pentru asta, experții în skincare vin constant cu fel de fel de recomandări. Una dintre ele este legată de machiaj care, așa cum era de așteptat, nu poate fi purtat în toate situațiile.

ADVERTISEMENT

Poate că nu multe doamne și domnișoare știu, dar purtarea machiajului în timpul zborului poate avea consecințe grave. Un expert în skincare a vorbit despre asta în mediul online, iar explicația lui a stârnit o mulțime de controverse.

De obicei, pentru persoanele care călătoresc cu avionul, ținuta și machiajul fac parte din întreaga experiență de zbor. Însă, ceea ce nu știu mulți este că machiajul purtat în timpul zborului este groaznic pentru ten.

ADVERTISEMENT

Un medic dermatolog coreean a vorbit pe înțelesul tuturor despre acest subiect. Mulți dintre cei care îi urmăresc sunt de acord cu el, mai ales că toți coreenii sunt recunoscuți pentru tenul lor perfect și pentru atenția pe care i-o acordă.

Machiajul în timpul zborului îți poate afecta tenul. Cu ce îl poți înlocui

Medicul dermatolog nu este de acord cu machiajul purtat în timpul zborului. În schimb, recomandă optarea pentru o cremă hidratată în locul aplicării fondului de ten, al bronzerului sau a altor produse de makeup.

ADVERTISEMENT

”Machiajul purtat în timpul zborului este, literalmente, unul dintre cele mai rele lucruri pe care i le poți face tenului tău. Niciodată să nu porți machiaj în avion pentru că îți va usca pielea. În acest fel, pielea ta va deveni uleioasă pentru a compensa uscăciunea, iar machiajul va arăta inestetic.”, a spus acesta pe TikTok.

De asemenea, medicul dermatolog a spus că, din cauza zborului la altitudini înalte, tenul va arăta tern și lipsit de culoare. În plus, a mai subliniat și importanța aplicării unei creme cu factor de protecție solară. Fiind mai aproape de soare, razele sunt mai puternice, ceea ce înseamnă că SPF-ul este obligatoriu.

ADVERTISEMENT

Sfaturile sale au fost susținute în secțiunea de comentarii și de o fostă însoțitoare de zbor. Acesta a spus că este esențială protecția solară și că, doar așa, a găsit o modalitate de a păstra machiajul intact.

”Ca fostă însoțitoare de zbor, sunt 100% de acord cu protecția solară. Deoarece noi trebuie să purtăm machiaj, aceasta este modalitatea perfectă de a-l menține intact.”

ADVERTISEMENT
Tags: