News

De ce nu are Ion Clămparu liniște în închisoare. Recunoscut pentru cruzime, proxenetul se plânge că nu-i sunt respectate drepturile

Interlopul Ion Clămparu, considerat unul dintre cei mai periculoși infractori din Europa, s-a plâns că nu-i sunt respectate drepturile în Penitenciarul Aiud.
16.01.2023 | 12:03
De ce nu are Ion Clamparu liniste in inchisoare Recunoscut pentru cruzime proxenetul se plange ca nui sunt respectate drepturile
Temutul proxenet Ion Clămparu a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru crimă organizată internațională / Colaj foto: fanatik / Surse foto: captura Stirile Pro TV, Youtube
ADVERTISEMENT

Proxenetul Ion Clămparu, condamnat în trei țări europene, a reclamat conducerea penitenciarului Aiud, pe motiv că i-a fost încălcat dreptul la viață privată, pentru că nu a mai beneficiat de o vizită conjugală din anul 2019.

Ion Clămparu și-a refăcut viața în spatele gratiilor

Situația lui Ion Clămparu se datorează faptului că acesta și-a reluat relațiile cu o fostă concubină, alta decât figurează în baza de date a penitenciarului. Mai exact, Clămparu s-ar fi despărțit de partenera lui, iar în martie 2020 și-a reluat legătura cu iubita din perioada 2000 – 2004.

ADVERTISEMENT

Clămparu, care execută o pedeapsă de 25 de ani, le-a mărturisit judecătorilor că după fuga lui din țară, datorată problemelor pe care le avea cu legea, femeia și-a refăcut viața, s-a căsătorit cu un alt bărbat, alături de care are doi copii.

În 2016, aceasta a divorțat și s-a întors la Clămparu, în ciuda faptului că acesta era închis. Potrivit informațiilor din dosar, femeia l-ar fi vizitat de peste 25 de ori, în perioada 2020 – 2022 și i-a trimis acestuia lunar pachete.

ADVERTISEMENT

Aceasta a cerut penitenciarului să fie introdusă în baza de date ca și concubină, pentru a putea beneficia de vizită intimă, aducând inclusiv o declarație notarială prin care își asumă acest statut.

De ce nu au vrut șefii penitenciarului Aiud să-i ofere lui Clămparu dreptul la vizită privată

Administrația penitenciarului Aiud a refuzat să-i acorde lui Clămparu posibilitatea de a primi vizita intimă a actualei iubite, motivând că acesta a păstrat legătura și cu fosta parteneră, alături de care are doi copii minori.

ADVERTISEMENT

”Având în vedere faptul că deţinutul Ion Clămparu este privat de libertate începând cu anul 2012 (şi execută pedeapsa în România începând cu anul 2015), iar la încarcerare în ţara noastră, în anul 2015, a declarat ca fiindu-i concubină numita …, persoană din a cărei legătură au rezultat cei doi copii minori, contestatorul a considerat imposibilă reluarea relaţiei de concubinaj în 2020, cu numita …, în condiţiile în care nu au avut posibilitatea de a locui împreună în acelaşi loc”, se arată în dosarul lui Clămparu, consultat de FANATIK.

Șefii penitenciarului Aiud și-au argumentat decizia printr-o prevedere legală, potrivit căreia ”pentru acordarea vizitei intime, partenerii trebuie să fi avut o relație similară relațiilor stabilite între soți anterior datei primirii în penitenciar”.

ADVERTISEMENT

Ion Clămparu a câștigat procesul cu penitenciarul

Ion Clămparu a reclamat situația judecătorului delegat cu supravegherea privării de libertate, care i-a admis cererea și a decis că acesta are dreptul să fie vizitat de actuala lui parteneră.

Administrația penitenciarului a contestat hotărârea la Judecătoria Aiud, însă instanța i-a dat câștig de cauză tot interlopului.

”Argumentele invocate de către Penitenciarul Aiud nu pot fi primite, întrucât, potrivit art. 69 alin. (4) din Legea nr. 254/2013, relaţia de parteneriat se dovedeşte prin declaraţie notarială, fără să existe un drept al unităţii de detenție de a analiza, în concret, efectivitatea sau realitatea acestei relaţii.

Evident, dacă persoana declarantă expune în faţa notarului public aspecte nereale, aceasta riscă inclusiv repercusiuni de natură penală, legea pedepsind infracţiunea de fals în declaraţii inclusiv cu închisoarea”, se arată în motivarea Judecătoriei Aiud.

Clămparu este considerat ”cel mai mare traficant” din lume

Ion Clămparu, poreclit ”Cap de porc”, a fost condamnat definitiv la 25 de ani de închisoare pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și întreruperea cursului sarcinii.

El a condus una dintre cele mai mari rețele de proxenetism din Europa și și-a câștigat notorietatea pentru actele de cruzime pe care le exercita față de victimele sale.

În 2008, el a primit o condamnare de 18 ani de închisoare din partea unui tribunal din Milano. Ulterior, o instanță din Madrid l-a trimis în spatele gratiilor pentru 30 de ani, iar în România a mai primit o pedeapsă de 13 de ani.

În 2015, Clămparu a fost adus în țară pentru a-și ispăși pedeapsa, iar doi ani mai târziu, interlopul a cerut contopirea pedepselor. În final, Curtea de Apel Alba Iulia a decis ca acesta să rămână în închisoare timp de 25 de ani.

Considerat ”cel mai mare traficant de femei din lume”, Ion Clămparu ar fi strâns milioane de dolari din activități infracționale și s-a aflat pe lista Interpol a celor mai căutați 26 de infractori. Doar în Spania, el ar fi obligat peste o sută de femei să se prostitueze iar rețeaua lui ar fi avut legături inclusiv cu hoteluri și cluburi din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT
Tags: