News

De ce nu au, de fapt, Klaus și Carmen Iohannis copii. Președintele a dezvăluit motivul pentru care nu a adoptat

15.08.2021 | 14:43
De ce nu au de fapt Klaus si Carmen Iohannis copii Presedintele a dezvaluit motivul pentru care nu a adoptat
De ce nu au, de fapt, Klaus și Carmen Iohannis copii. Președintele a dezvăluit motivul pentru care nu a adoptat. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, formează unul dintre cele mai solide și longevive cupluri, foarte multe persoane fiind curioase care este motivul pentru care nu au urmași. Șeful statului a lămurit situația, precizând totodată de ce nu a ales opțiunea de a adopta un copil.

Care este motivul pentru care șeful statului și soția sa nu au copii

Klaus și Carmen Iohannis sunt împreună de mai bine de 25 de ani, ajungând în atenția publică odată cu candidatura la președinție.

ADVERTISEMENT

După ce șeful statului a fost aspru taxat pentru afirmația potrivit căreia a investit în imobiliare ca urmare a faptului că nu are urmași, Klaus Iohannis a ținut să lămurească situația.

Președintele a declarat că neavând copii a putut să-și canalizeze energia în alte scopuri, în special în plan politic, Klaus Iohannis fiind în trecut primar al orașului Sibiu.

ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis și-a dorit copii, dar nu „s-a putut”

Președintele României a fost întrebat în urmă cu ceva vreme care este motivul pentru care nu are copii declarând la momentul respectiv că „nu s-a putut”.

„Nu regret acele afirmaţii şi nici nu le-am făcut, deci nu am ce regreta. Eu am spus că, din păcate – ca să nu înţeleagă cineva că intenţionat nu avem copii -, nu avem copii. Nu s-a putut.

ADVERTISEMENT

Şi atunci am avut resurse pentru altceva. Eu mi-aş fi dorit mai mult decât orice să investesc aceste resurse în copiii proprii, dar nu a fost să fie”, a spus șeful statului, relatează viva.ro.

Cât despre posibilitatea de a adopta un copil primul om în stat a mărturisit că în urmă cu 20 ani aceasta nu a fost o idee pe care să o ia în calcul având în vedere faptul că era la început de drum în cariera politică.

ADVERTISEMENT

Nu a fost o idee pe care să o luăm în considerare, pentru că acum 20 de ani am decis să intru într-o carieră foarte publică și poate dacă aș fi avut copii, nu aș fi făcut acest pas.

Așa, am avut mai mult timp, mai multă energie la dispoziție pentru a mă implica în ceea ce fac în calitatea mea de persoană publică”, a mai declarat Klaus Iohannis, potrivit sursei menționate.

ADVERTISEMENT