Fotbal intern

De ce nu au fost chemați Adrian Mutu și Mircea Rednic la super-meciul Dinamo – Steaua! “L-a ales pe Lucescu în locul meu!”

12.03.2019 | 14:27
De ce nu au fost chemati Adrian Mutu si Mircea Rednic la supermeciul Dinamo  Steaua La ales pe Lucescu in locul meu

Pe 24 martie va avea loc un eveniment organizat pentru a sărbători 40 de ani de la debutul “Fălcosului” în prima divizie, la Corvinul Hunedoara. Adrian Mutu și Mircea Rednic nu au fost chemați la meciul Dinamo – Steaua, ce va avea loc la Voluntari și va strânge nume grele din cariera fostului fundaș de fier al alb-roșilor, Ioan Andone. FANATIK a discutat cu cei doi absenți de marcă.

De ce nu au fost chemați Adrian Mutu și Mircea Rednic la meciul Dinamo – Steaua! “Și dacă mă chema, nu veneam”

FANATIK a anunțat meciul-eveniment de pe 24 martie și loturile celor două echipe. Surprinzător, pentru unii, de pe lista celor de la Dinamo București, lipsesc două nume importante: Adrian Mutu și Mircea Rednic.

Spunem surprinzător pentru că “Briliantul” a jucat la Dinamo, dar relația sa cu Ioan Andone s-a deteriorat, după ce “Fălcosul” l-a acuzat că l-ar fi lucrat la echipa din Ștefan cel Mare. “Nu am ce să vorbesc cu Mutu. Eu îl aduc în club și el mă lucrează pe mine! Doamne, ferește-mă de așa ceva! Nici nu se va mai întâlni el cu mine! Poți să ai dialog cu oamenii din ăștia?”, afirma Ioan Andone atunci.

Acum, Mutu nu e pe lista pentru meciul legendelor. Din Arabia, Mutu susține că nu ar fi putut veni nici dacă ar fi fost rugat. „Am citit și eu cine vine la acel Dinamo – Steaua din 24 martie, dar oricum am treabă cu echipa mea. Nu sunt deloc surprins. Și dacă eram invitat, nu aveam cum să vin la București”, a declarat Mutu pentru FANATIK.

Ioan Andone Adrian Mutu
Ioan Andone a considerat că Adrian Mutu l-a “săpat” în perioada în care au colaborat la Dinamo București

Rednic și disputa cu Mircea Lucescu: “Dacă eram mai tânăr, poate mă durea”

Mai puțin așteptată este absența lui Mircea Rednic din rândul gloriilor dinamoviste. Actualul antrenor al “câinilor”, prieten de-a lungul anilor cu Andone, nu se regăsește pe lista selectă din 24 martie.
Am Dinamo și mă gândesc la meciurile echipei mele. Nu sunt supărat pe Ando. Am 56 de ani, dacă eram mai tânăr, poate că mă durea. A avut de ales între mine și Lucescu și îl înțeleg că l-a ales pe Lucescu. Dacă nu venea el, probabil că altfel stăteau lucrurile. Eu sunt concentrat pe ce înseamnă Dinamo acum“, a afirmat Mircea Rednic pentru FANATIK.

Mircea Rednic Ioan Andone
Mircea Rednic și Ioan Andone sunt prieteni de câteva decenii, iar între ei a existat mereu un spirit de concurență în carierele de antrenori

În ultimele luni, Mircea Lucescu și Mircea Rednic au avut un schimb de replici de la distanță. Totul a pornit acum de la Lucescu, cel care a dezvăluit că Rednic este singurul care nu îl sună de ziua lui pentru a-i ura “La mulți ani!”.

Actualul tehnician al lui Dinamo a reacționat apoi: “M-a deranjat chestia cu „Strâmbul”, că și eu pot să îi zic cum îi zicea lumea lui. M-a mai deranjat chestia cu „pe mine m-a ajutat cel mai mult”. Lumea trebuie să știe, eu când am ajuns la Hunedoara, eram calificați la echipa națională de juniori. Plus că jucasem și la echipa mai mare, 60-61.  Deci eu am fost doi ani la rând titular la naționalele de junior, dar Andone nu a fost, Gabor nu a fost, Klein nu a fost și nici Mateuț. Eu nu am fost format de Mircea Rednic, eu veneam de la Luceafărul deja format, titular la echipa națională de juniori. De altfel, la performanțe și la prezențe la echipa de juniori, am fost în echipa lumii, alături de Messi sau Maradona. Puteți să verificați. Deci nu am fost un jucător care a fost adus din curtea de fotbal a lui Hunedoara și m-a format. M-a învățat multe lucruri, am trecut la alt nivel, dar aveam abc-ul fotbalului”, a spus Rednic, într-un interviu pentru FANATIK.

Replica lui Mircea Lucescu nu s-a lăsat mult așteptată și a fost la fel de dură: “Doar n-o să-i dau eu telefon! Rednic ar trebui să-mi pupe și picioarele pentru ce am făcut eu pentru el! Deci se poate spune că eu n-am reușit, cu mijloacele și metodele mele, să-i transfer lui… cum să spun? …acest mod de a interpreta relația umană, n-am reușit, cu el n-am reușit… Pur și simplu. Adică e o înfrângere a mea, nu a lui…”, afirma Lucescu.

Mircea Lucescu Mircea Rednic
Conflictul dintre Mircea Lucescu și Mircea Rednic a escaladat, deși actualul antrenor al lui Dinamo a declarat în repetate rânduri că îi poartă un respect enorm fostului său tehnician

Ultimul cuvânt l-a avut Rednic, acesta încercând să clarifice definitiv situația. Atunci, el a făcut și o remarcă legată de Andone, care este posibil să îl fi deranjat pe cel din urmă: “Să-i spună lui fiu-său asta, nu mie. Nu el m-a învățat fotbal, doar m-a ghidat. Chiar nu-l înțeleg. Să-și vadă de echipa lui. Niciodată nu o să vorbesc rău de el, numai la superlativ și de omul Lucescu și de antrenorul Lucescu. Am lucruri mult mai importante decât ceea ce spune Lucescu în momentul de față. Mă confundă cu Andone. Cele mai mari performanțe ale lui Dinamo au fost în 1983-84, când el nu era antrenor”, a declarat Rednic. Din păcate, conflictul dintre cei doi, început cu mult timp în urmă, continuă și dezbină două dintre numele de referință ale clubului Dinamo.